مديركل راه و شهرسازي گلستان گفت: برابر تحقيقات روانشناسان و جامعه شناسان، خانواده نقش مهمي بر رفتار رانندگان در تصادفات جاده اي دارد.
به گزارش اداره روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان، مهندس “علي بخش رستمي” در مراسم گراميداشت روز “خانواده و ايمني” در دهه ايمني راه ها با حضور بانوان شاغل در اين دستگاه اجرايي در محل نمازخانه اداره كل اظهارداشت: در تحليل متخصصان امر، علت بيش از 70 درصد تصادفات رانندگي، عوامل انساني است كه ناشي از بي توجهي رانندگان در حين رانندگي مي باشد.
به گفته وي، براين اساس، نامگذاري هر روز دهه ايمني حمل و نقل به عنواني خاص از جمله خانواده و ايمني و جسم و روان و ايمني، نشان دهنده آن است كه هر راننده، عقبه و فرارويي دارد كه از رويكردهاي خانوادگي و مسايل اجتماعي آنان به دور نيست و در نحوه تصميم گيري، سرعت عمل، راندن و مهار وسيله نقليه، مهم است.
رستمي ادامه داد: اينجاست كه بايد هر يك از ما و بويژه خانواده ها و بانوان به نقش خود در اين زمينه توجه داشته باشند تا شاهد تاثير عملكرد رانندگان در كاهش تلفات جاده اي باشيم.
مديركل راه و شهرسازي گلستان با تاكيد بر نقش خانواده و به ويژه بانوان به عنوان مهره و ستون اصلي خانواده، گفت: هدف ما نيز از اين نشست ها، استفاده از قابليت ها و ظرفيت هاي بانوان شاغل در اين دستگاه اجرايي كه يكي از متوليان ايمن سازي راه هاست.
رستمي افزود: بانوان شاغل اين دستگاه مي توانند مطابق تخصص هاي خود در فرهنگ سازي و اشاعه فرهنگ صحيح رانندگي و يادآوري رعايت و احترام به قوانين راهنمايي و رانندگي به اعضاي خانواده، دوستان،آشنايان و مخاطبان روزمره، موثر واقع شوند.
رستمي به آماري از تلفات جاده اي استان اشاره كرد و توضيح داد: حدود يك سوم آمار كشته شدگان ناشي از سوانح رانندگي درون و برون شهري استان در سال گذشته، متعلق به بانوان بوده كه ميانگين سني آنان نيز 28 سال برآورد شده است.
به گفته اين مقام مسوول در گلستان، از دست رفتن جان زن يا مرد خانواده اي كه سرپرست و نان آور خانواده است، تبعات فراوان اجتماعي اقتصادي دارد كه زيبنده اهداف متعالي نظام مقدس جمهوري اسلامي كه انسان را اشرف مخلوقات مي داند، نيست.
وي اظهارداشت: هدف ديگر از نامگذاري ايام دهه ايمني راه ها، غنيمت شمردن مناسبت هاي پيش رو براي ايمن سازي و بخشنده كردن بيشتر راه هاست كه از ماموريت هاي اداره كل مي باشد.
مشاور امور بانوان اداره كل راه و شهرسازي گلستان نيز طي سخناني كوتاه به نقش بانوان در كاهش تلفات جاده اي اشاره كرد و گفت: آمارها و تحليل ها نشان مي دهد كه متاسفانه زنان از آسيب پذيرترين اقشار سوانح رانندگي كشور محسوب مي شوند.
وي، معتقد است كه نقش خانوادگي بانوان با نقش هاي اجتماعي آنان در تضاد نيست و در دستگاه اجرايي كه خدمت مي كنيم، مي توانيم با استفاده از ظرفيت هاي فكري و تخصصي خود در خانواده و در جامعه اثرگذار باشيم.
امسال براي اولين بار از سوي کمیسیون ایمنی راه های کشور، 14 تا 25 آبان ماه با هدف کاهش تصادفات و سوانح رانندگی و آگاهی بخشی کاربران جاده ها به مقوله ایمن سازی و اجرای مقرارت و قوانین رانندگی به عنوان “دهه ايمني راهها و مسووليت هاي ما” نامگذاري شده است.