مدیر کل مدیریت بحران استان ریزگرد را پدیده طبیعی جدید گلستان ارزیابی میکند و معتقد است، اگر به این موضوع به ویژه در حوزه پیشگیری توجه نشود، طبیعت روی نامهربان دیگرش را به گلستانیها به ویژه در شهرستان گمیشان نشان خواهد داد.
صادقعلی مقدم امروز در جلسه شورا اداری شهرستان گمیشان اظهار کرد: این شرایط ناگوار، محصول تبعات تغییرات اقلیمی و کاهش بارش سالانه در استان است که اندکاندک به اشکال گوناگون رخنمایی میکند.
وی خاطرنشان کرد: کنترل شرایط فعلی، نیازمند برنامهریزی در حوزه پیشگیری است و میتوان با تدابیری سریع اما نتایجی درازمدت همچون ایجاد پوشش گیاهی، تا حدودی این وضعیت را کنترل کرد.
*ایجاد پوشش گیاهی وکمربند سبز راهکاری مناسب برای کنترل ریزگردها
مقدم با اشاره به مناطق در خطر ریزگردها در گلستان افزود: بیشتر مناطق بیابانی استان در بخش ترکمننشین قرار دارد که میتوان از جمله این مناطق به حوزه شهرستان گمیشان و دیگر شهرستانهای هممرز با ترکمنستان اشاره کرد.
وی یادآور شد: به نظر میرسد، تبعات ریزگردهای احتمالی، علاوه بر محیط زیست، ساختار کشاورزی و معیشت این مناطق محروم را تحت تاثیر قرار داده و آن را دستخوش دگرگونی سازد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان متذکر شد: عوامل طبیعی و انسانی متعددی همچون کاهش بارندگی و رطوبت نسبی هوا، کمبود پوشش گیاهی و استفاده نادرست از منابع آبی در ایجاد خشکسالی و ایجاد ریزگردها موثر هستند.
مقدم با تاکید بر نقش منابع طبیعی را به عنوان یک دستگاه محوری در این فرآیند برشمرد و تصریح کرد: ایجاد دامنه و کمربند سبز در این مناطق از جمله برنامههایی است که میتواند توسط این دستگاه عملیاتی مورد توجه قرار گیرد.
*بررسی موضوع ریزگردها در کارگروه تخصصی مخاطرات زیست محیطی
مقدم یادآور شد: در کارگروه تخصصی مخاطرات زیست محیطی مدیریت بحران استان نیز باید به این موضوع پرداخته شود تا بتوان با ارائه برنامه و راهکارهای بلندمدت و کوتاهمدت، انجام مطالعات در خصوص پوشش گیاهی، انجام مطالعات در خصوص باروری ابرها و انتقال آب و شناسایی عوامل تشدید کننده، مسیرهای موجود برای پیشگیری از این فاجعه زیستمحیطی در استان مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
تصاویر مرتبط: