نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

حضور مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای گلستان در برنامه زنده تلویزیونی “گفتمان”

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=255290کپی به کلیپ‌بورد

حضور مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای گلستان در برنامه زنده تلویزیونی "گفتمان"

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی “گفتمان” سیمای گلستان، نقش آموزش های فنی وحرفه ای در توسعه اشتغال پایدار را تبیین و تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای گلستان، ابوالفضل تیر انداز در این برنامه ابتدا با معرفی مراکز دولتی و آزاد آموزش فنی وحرفه ای در استان و حیطه آموزشی آنها، به ارائه آماری از آموزش های مهارتی در سطح استان پرداخت.

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان گفت: گروههای مخاطب آموزش های مهارتی افراد مختلفی از جمله صنایع، صنوف، ندامتگاهها، روستائیان، عشایر و… هستند که از مخاطبین سالانه تعهدات این ارگان به شمار می آیند.

 وی با اشاره به تبیین افق 1404 که اگر میخواهیم به حد مطلوبی از تولید ملی برسیم باد آموزش های فنی وحرفه ای را گسترش دهیم، گفت: آموزش های فنی وحرفه ای باید یک اکوسیستم مهارتی در نظر بگیریم که در آن کارفرما، جامعه، افراد و اقتصاد، همگی سود برده و در راستای پیشرفت هم گام بردارند.

 تیرانداز یادآور شد: طی سالهای اخیر آمار دانشجویان و فارغ التحصیلان تحت آموزش های فنی وحرفه ای رشد قابل تأملی داشته است و باید طوری برنامه ریزی شود که در سبد خانوار هرایرانی، فراگیری آموزش های مهارتی نیز گنجانده شود و باوری برای مردم ایجاد شود که اگر دستان آنها توانمند باشد، قطعا می توانیم در کاهش نرخ بیکاری، موثر واقع شویم.

 عضو کارگروه اشتغال استان گلستان در ادامه با ارائه آماری از به اشتغال رسیدن کارآموزان آموزش فنی وحرفه ای، گفت: مهارت آموختگان دوره های 18 ماهه، بالغ بر 90% جذب بازار کار شده اند و در دوره های دیگر بیش از 45% از مهارت آموختگان در رشته های مرتبط با رشته خود مشغول به کار و 15% تا 20% افراد نیز در رشته های غیر مرتبط و یا ارتباط کم به رشته آموزشی خود بوده اند.

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان همچنین به برگزاری نمایشگاههای مختلف از دستاوردهای مهارت آموختگان در طول سال اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاهها سعی می شود مهارت آموختگان برای ورود به بازار کار آماده شوند و بعنوان مثال مهارت آموخته ای با ابزار بسیار کم، توانسته است در تولید زیورآلات بازار کاری برای خود ایجاد و کسب درآمد نماید و امثال آن را در رشته های مختلف شاهد هستیم.

 ابوالفضل تیرانداز در ادامه گفت: در آموزش ها، الزامی وجود ندارد که برای رسیدن به اشتغال، فرد حتما باید آموزش های بلند مدت و تخصصی را فراگیرد بلکه گاهی اوقات شاهد هستیم که در آموزش های کوتاه مدت و مشاغل خانگی نیز کارهای بزرگی انجام می شود که به اشتغال ختم می شود.

 وی با اشاره به بسته مهارتی که شامل مهارت تخصصی همراه با مهارت های کلیدی و پشتیبان می باشد، خاطر نشان کرد: در کنار مهارت آموزی، فرد باید مهارت های دیگری مانند: بازاریابی، ارتباطات، روابط عمومی و … را هم فرا بگیرد تا برای ورود به بازارکار با مشکل مواجه نشود و آموزش فنی وحرفه ای نیز در کنار آموزش های مهارتی به این موارد هم توجه دارد و استانداردهای شغل و شایستگی آنها نیز تدوین شده است.

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان در بخش دیگری، اهمیت موضوع اشتغال بانوان را یادآور شد و گفت: با توجه به بااهمیت بودن موضوع اشتغال بانوان و تأکید استاندار محترم بر گسترش آموزش ها در بین بانوان، در سند استانی نیز نرخ آموزش های مهارتی از 20% در انتهای سال 91 به بیش از 30% در حال حاضر رسیده است و بیشتر نیز توسعه پیدا خواهد کرد.

 وی در پایان به موضوع توانمند سازی روستائیان، عشایر و مناطق محروم ومرزی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ریاست محترم جمهوری نیز بر این موضوع تأکید داشتند که اگر میخواهیم به توسعه پایدار برسیم باید توسعه روستاها را در اولویت داشته باشیم و در همین راستا نیز با توجه به اینکه 49% از جمعیت استان گلستان را روستائیان تشکیل می دهند، این طرح می تواند بسیار بااهمیت باشد و باتوجه به مصوبه شورای اشتغال مبنی بر اجرای این طرح که در 8 مرحله می باشد، نیازسنجی و امکان سنجی آن در اولویت خواهد بود که در استان اجرا شده است و آخرین شهرستان که مراوه تپه خواهد بود تا پایان خرداد ماه نیز در این شهرستان به اتمام خواهد رسید.

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار