صدور جواز تاسیس های صنعتی استان گلستان در سال 1393 نسبت به سال 1392 رشدی 13/9 درصدی داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گلستان رئیس اداره طرح ها و برنامه ریزی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گلستان گفت : در سال 93 تعداد 336 فقره جوازتاسیس صنعتی صادر شده که نسبت به سال 92 ، 13/9درصد افزایش نشان می دهد و این در حالی است که تعداد جوازهای صادره سال 93 در کل کشور نسبت به سال 92 ، 0/8 درصد کاهش داشته است .
رضا شهمرادی افزود : البته در استان ما هم از نظرمیزان سرمایه گذاری و اشتغال پیش بینی شده درجوازها نسبت به سال 92روند کاهشی را داشته ایم که علت اصلی آن عدم حمایت تسهیلاتی از محل وجوه اداره شده دولتی و منابع داخلی بانکها طی سالهای اخیر بوده که معمولا در چنین شرایطی تمایل متقاضیان به اجرای طرحهای صنعتی بزرگ با حجم سرمایه گذاری و اشتغال بالا کاهش می یابد.
شهمرادی گفت : تعداد کل جوازهای تاسیس معتبراستان تا پایان سال 93 ، 1007 فقره بوده که استان را در رتبه 26 کشوری قرارداده است.
وی ادامه داد : بمنظور واقعی شدن آمار مجوزها ، در سال 93 این سازمان تعداد 130 فقره جواز تاسیس را که فاقد پیشرفت فیزیکی بودند ابطال نمود.
به گفته وی در سه ماه ابتدایی سال جاری تعداد 88 فقره جواز تاسیس با پیش بینی سرمایه گذاری 16574 میلیارد ریال وپیش بینی اشتغال 2213 نفرصادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد 39/5درصد ، از نظر ارزش سرمایه گذاری 1569 درصد و از نظر اشتغال 107 درصد افزایش را نشان می دهد که البته دلیل رشد بالای ارزش سرمایه گذاری ، صدور جواز تاسیس فولاد دو میلیون تنی اترک گلستان می باشد.
رئیس اداره طرح ها و برنامه ریزی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گلستان تاکید کرد : نکته مهمی که باید به آن اشاره نمود این است که صدور مجوزهای صنعتی زمانی می تواند برای استان مفید باشد که بانکهای استان درجهت تامین مالی طرحها با بخش صنعت همراه بوده وبا حمایت تسهیلاتی لازم، این طرحها در محدوده زمانی پیش بینی شده به بهره برداری برسند. فلذا صرف صدور مجوز، استان را به سمت توسعه صنعتی پیش نخواهد برد کما اینکه بسیاری از طرحهای صنعتی موجود استان بدلیل عدم حمایت مالی از سال 89 تاکنون تقریبا راکد بوده و رشد چندانی در پیشرفت فیزیکی نداشته اند.برخی از این طرحها سرمایه گذاری بالایی داشته ودر صورت بهره برداری ،می توانند نقش قابل توجهی درافزایش اشتغال در استان داشته باشند.