نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

10 مسئله اصلی فرهنگ عمومی استان برجسته شده است

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=261793کپی به کلیپ‌بورد

10 مسئله اصلی فرهنگ عمومی استان برجسته شده است

 استاندار گلستان در پنجاه و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: چهل و چهار موضوع فرهنگ عمومی با استفاده از نسخه استانی پیشنهاد شده که از این میان 10 مسئله اصلی فرهنگ عمومی گلستان برجسته شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، دکتر حسن صادقلو که در حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و نماینده ولی فقیه در استان سخن می گفت، تصریح کرد: در این ده مسئله، موضوعاتی نظیر سبک زندگی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، ضرورت ترویج حقوق شهروندی، شناساندن ظرفیت های فرهنگ بومی و قومی، تدوین سیاست های کاربردی به منظور افزایش نشاط اجتماعی، فرهنگ قانون مداری و ترویج فرهنگ حجاب گنجانده شده است.

وی افزود: تدوین راهکارهای فرهنگی جهت استقرار اقتصاد مقاومتی، اتخاذ اقداماتی جهت تقویت بنیان خانواده، ترویج فرهنگ استفاده درست از شبکه های مجازی و تقویت هویت ملی از بین 44 مسئله نسخه استانی فرهنگ عمومی استحصال شده است.

وی فرهنگ عمومی را کاری علمی و پایه ای دانست و یادآور شد: همواره تاکید شده است باید به فرهنگ عمومی با مسئله شناسی، افق شناسی و حرکت در مسیر افق ترسیم شده در قالب پژوهش های دانشگاهی نگریسته شود و از تمام ظرفیت جامعه برای تحقق آن افق استفاده شود.

وی توجه به پایداری روستا و ایجاد درآمد پایدار در روستاها برای کاهش حاشیه نشینی شهرها را یکی از مصادیق فرهنگ عمومی دانست و خاطر نشان کرد: یقیناً اگر درآمد پایدار در روستاها با استفاده از دانش های بومی ایجاد شود، امید، شادابی، پایداری، حفظ هویت، مسجد سازی، مدرسه سازی، عدم گرایش به حاشیه شهرها، عدم تخلیه روستاها اتفاق می افتد.

استاندار گلستان با تاکید بر رابطه ی مستقیم معیشت با منزلت، گفت: معیشت مردم با منزلت آنها را بطه ی مستقیم دارد و فرهنگشان نیز به منزلت وابسته است.

دکتر صادقلو، تعدد مراکز فرهنگی و حرکت موازی آنان را یک آسیب جدی درحوزه فرهنگ عمومی دانست و برلزوم اصلاح این رویه و نیز توجه بیشتر به مسائل فرهنگی تاکید کرد.

همچنین در این جلسه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر اینکه مقوله ی فرهنگ عمومی موضوعی دستوری و مصوبه ای نیست، اظهار کرد: باید ابتدا فرهنگ عمومی با نگاهی عالمانه و آگاهانه شناخته شود و بر اساس آن تدابیر لازم صورت گیرد.

حجت الاسلام سید حسن شاهمرادی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی، ذیل شورای انقلاب فرهنگی است و مصوبات آن با ابلاغیه استانداران لازم الاجراست، یادآور شد: باید جلسات شورای فرهنگ عمومی در زمان تعیین شده و با حضور اعضایی که در قانون آمده و با هدف گیری موضوعات کلان استان و شهرستان برگزار شود و از پرداختن به وظایف ذاتی دستگاه ها در این شورا پرهیز گردد.

وی وجود دبیرخانه ای با حضور اشخاص حقیقی را پر اهمیت دانست و افزود: باید دبیرخانه از توان عقلایی استان استفاده کند و در آن بر روند اجرایی مصوبات نظارت و بررسی لازم صورت گیرد.

وی، شورای فرهنگ عمومی استان ها را قرارگاه فرهنگی استان دانست و خاطر نشان کرد: این شورا باید از همه ظرفیت ها جهت اجرایی کردن مصوبات ازجمله کانون های فرهنگی – هنری مساجد استفاده نماید.

حجت الاسلام شاهمرادی با بیان اینکه هم اکنون 30 هزار کانون فرهنگی – هنری درسطح کشور فعال است که 500 کانون آن در گلستان می باشد، گفت: علاوه بر این کانون ها، نهاد شورای فرهنگ عمومی در مجموع تعداد ده هزار عضو دارد که یک ظرفیت خوب برای اجرای مصوبات بشمار می روند.

وی با خوب ارزیابی کردن اولویت های مشخص شده درحوزه فرهنگ عمومی گلستان، تصریح کرد: این استان بدلیل تنوع اقوام و مذاهب اسلامی و نیز باتوجه به گردشگر پذیر بودن، می تواند در حوزه فرهنگ عمومی تاثیر گذار باشد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور هم چنین از برنامه ریزی برای تغییر ساختار این شورا و نیز اختصاص بودجه به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در استان ها برای استفاده از نقطه نظرات کارشناسان درحوزه فرهنگ عمومی خبر داد.

لازم به ذکر است در پنجاه و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه گرگان با تاکید بر اهمیت مقوله فرهنگ عمومی اظهار کرد: اگر تمامی بخش های نظام و دولت با هم همراه باشند و بنا به فرمایش مقام معظم رهبری همدل و همزبان باشند، یقیناً بسیاری از گسست ها و شکاف ها در جامعه از بین خواهد رفت.

آیت ا… نورمفیدی با بیان اینکه طی سالهای اخیر تاکیدات مقام معظم رهبری بر مسائل اقتصادی بوده است، خاطر نشان کرد: مسائل فرهنگی و اقتصادی به یکدیگر وابسته اند و یقیناً امروز اگر مدیران نظام توجه خود را بیش از پیش به مسائل اقتصادی و تولید متعالی و قابل رقابت با نمونه های خارجی قرار دهند، شاهد نشاط عمومی در جامعه خواهیم بود.

وی با خطرناک دانستن شبکه های مجازی، یادآور شد: این شبکه ها به شدت بنیان خانواده ها را تهدید می کند و لازم است برای مقابله با آن راهکار مناسب اندیشده شود.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه مطالب و فیلم هایی که در شبکه های مجازی رد و بدل می شود با هدف آسیب زدن به خانواده ها تولید شده، خاطر نشان کرد: توجه مسائل فرهنگی و آموزشی و نیز توجه جدی به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم بویژه جوانان می تواند جلو بخش قابل توجهی از این آسیب را بگیرد.

آیت الله نورمفیدی، فرهنگ را مسئله ای بزرگ و مبتنی بر باور، اعتقاد و آرمان جامعه دانست و افزود: این مسئله غالبا خود را در شئون مختلف زندگی، رفتار و روابط اجتماعی افراد جامعه نشان می دهد.

گفتنی است در این جلسه برخی از اعضای شورای فرهنگ عمومی استان به بیان نقطه نظرات خویش پرداختند.

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار