مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: این مجموعه آماده است تا تجربیات چند ساله خود را در اختیار حوزه پدافند غیرعامل استان قرار دهد.
صادقعلی مقدم در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران استان گلستان اضافه کرد: تعامل این دو بخش در برخی از حوزههای کاری میتواند به تحقق اهداف هر دو مجموعه کمک کند.
وی با اشاره به تفاوتهای ساختاری مدیریت بحران و پدافند غیرعامل گفت: با توجه به تجربیات گذشته و حتی قبل از انقلاب، پرداختن این دو موضوع به عنوان یک مجموعه واحد، منطقی نیست و هر دو بخش کارکردهای خاص خود را دارند.
مقدم خاطرنشان کرد: طراحان ادغام این دوسازمان، شناخت چندانی از کارکرد این دو بخش ندارند وگرنه از نظر ماهوی این دو بخش به لحاظ کارکردی، هدفگذاری و نتایج با یکدیگر تفاوتهای اساسی دارند.
وی تصریح کرد: موضوع پدافند غیرعامل و وظایف آن در مباحث ملی و کلان کشور و در مقابل هجوم دشمن به طرق مختلف کاربرد دارد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان یادآور شد: اکثر تهدیدات سیاسی و نظامی علیه یک کشور را میتوان با تدابیر خاص پیش بینی و مدیریت کرد، این در حالی است که نمیتوان وقوع یک زلزله با مقیاس ریشتر بالا را پیشبینی و از خسارات آن چه در ابعاد کم و چه در ابعاد زیاد جلوگیری کرد.
مقدم با اشاره به ماهیت این دو بخش افزود: با توجه به تفاوت تهدید در حوزههای امنیتی، نظامی و دست ساخته بشر باحوادث طبیعی، سناریوی برنامه پاسخ این دو مقوله با هم متفاوت است و تفاوت بینادی در وظیفهمندی آنان وجود دارد.
وی ادامه داد: کار در بخش مدیریت بحران آنی و اضطراری است و حتی ممکن است محلی و منطقهای باشد اما در بخش امنیتی و نظامی، نوع تهدیدها متفاوت است و حتی یک تهدید در این بخش ممکن است به عنوان یک بحران همه کشور را درگیر خود سازد.
مقدم تصریح کرد: طغیان رودخانهها به واسطه بارانهای نقطهای، سرما، یخبندان و بسیاری از حوادث طبیعی منشاهای طبیعی داشته و اجتنابناپذیر هستند و تنها ممکن است یک منطقه خاص را تهدید کند، اما پس از فروکش کردن آن پدیده اوضاع و شرایط به حالت طبیعی باز میگردد و حتی ممکن است کشورهای دیگر را برای کمک به شما وادار سازد در حالی که در جریان موضوع مانند حمله نظامی چنین وضعیتی وجود ندارد و افراد همچنان در شرایط ناامن باقی میمانند و برگردان اوضاع به شرایط عادی زمانبر است.