مديركل راه و شهرسازي استان گلستان اعلام كرد: كمبود منابع مالي و عدم تخصيص كامل اعتبارات حوادث غير مرقبه، روند بازسازي خسارات ناشي از سيلاب هاي گذشته را در استان با كندي مواجه كرده است.
به گزارش اداره روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان، مهندس “ابراهيم مبارك قدم” در جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران استان در محل سالن اجتماعات اداره كل مديريت بحران، گفت: در جريان سيلاب سال گذشته ميزان 925 ميليارد ريال و در جريان سيلاب هاي سال جاري به طور تقريبي 218 ميليارد ريال به زيرساخت هاي حمل و نقل استان خسارت وارد آمد.
به گفته وي، به دليل عدم تخصيص كامل اعتبارات حوادث غير مرتقبه و كند شدن روند بازسازي خسارت هاي اين وقايع، زير بناهاي حمل و نقل استان آسيب پذير شده اند.
مبارك قدم افزود: از طرفي ديگر برخي از پروژه هاي سيل كه در راه هاي روستايي استان به اجرا درآمده اند در حال حاضر بيش از 85 درصد پيشرفت فيزيكي دارند اما اداره كل نتوانسته مطالبات پيمانكاران اين پروژه ها را به طوركامل تامين كند و اين مساله نيز بر عدم تكميل روند بازسازي خسارات سيل و جلوگيري از آسيب هاي آتي ناشي از اين پديده طبيعي افزوده است.
مديركل راه و شهرسازي گلستان ادامه داد: اين در حالي است كه به جهت وقوع عمده سيلاب ها در راه هاي روستايي و لزوم بازگشايي هر چه سريع تر راه ها،محورهاي آسيب ديده از اين سيلاب ) بجز محور اولنگ( با همكاري و همت تمام مردم، مسئولين كشوري، استاني و پرسنل زحمتكش اين اداره كل، در مدت كمتر از 48 ساعت بازگشايي و تردد موقت در آن برقرار شد و تأمين ايمني كامل تردد منوط به اجراي كامل پروژه هاي دردست اجرا از محل اعتبارات حوادث غير مترقبه استان مي باشد.
مبارك قدم از مسوولان ارشد گلستان و نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي درخواست كرد كه با تامين اعتبارات مورد نياز پروژه هاي عمراني اين بخش، آنان را در جهت پيشبرد اهداف توسعه استان و مهم تر از همه جلوگيري و كاهش خسارات ناشي از وقوع پديده هاي طبيعي مانند سيل و زلزله ياري رسانند.
مديركل راه و شهرسازي گلستان در بخش ديگري از سخنانش از آمادگي نيروها و امكانات راهداري اين اداره كل براي خدمات دهي به مسافران نوروزي خبر داد و گفت: تاكنون اقدامات متعددي جهت هماهنگي و ارزيابي امكانات مورد نياز در ايام نوروز با دستگاههاي اجرايي مرتبط استان انجام شده است.
به گفته مبارك قدم، برگزاري جلسات شوراي حمل و نقل و ابلاغ دستورالعمل مقام عالي وزارت به اعضاي شورا، سازماندهي اكيپ هاي راهداري نوروزي، شركت در مانور آمادگي خدمات نوروزي، تشكيل جلسه ستاد تسهيلات سفر و بازديد هاي ميداني و مشترك به منظور بررسي وضعيت ايمني راه ها و كارگاه هاي پيمانكاري از جمله اين اقدامات بوده است.
وي ادامه داد: عمليات متعدد راهداري و ايمن سازي نوروزي راه هاي استان از قبيل پاكسازي حريم راه ها، بهره برداري و نگهداري روشنايي ها، تعمير و نصب علائم و تابلوها، لكه گيري و خط كشي محورها نيز تا قبل از فرارسيدن ايام تعطيلات در حال انجام است.
به گفته مبارك قدم، در حين تعطيلات نوروزي نيز عمليات راهداري متوقف نخواهد شد و راهداران در سطح راه ها به طور مستمر حضور دارند و متناسب با شرايط و وضعيت راه ها به انجام عمليات راهداري مي پردازند.
وي متذكر شد: تمام اقدامات طرح نوروزي استان با اولويت بزرگراه ها، راه هاي اصلي، محورهاي گردشگري و روستايي استان انجام مي شود.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري گلستان نيز در اين جلسه از اعضاي شوراي هماهنگي مديريت بحران استان خواست كه پيگير اعتبارات ستاد مديريت بحران كشور به استان ها باشند.