مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای گلستان در نشست خبری خود با حضور رسانه ها، نشریات و خبرگزاری های مختلف استان، گزارش عملکردی از آموزش های صورت گرفته در مراکز ثابت و بخش های خصوصی و دیگر موارد مربوط ارائه داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای گلستان، در این جلسه ابوالفضل تیرانداز مدیرکل با اشاره به ارائه 2 میلیون و 80 هزار نفر ساعت آموزش مهارتی طی 11 ماه سال 1394، گفت: مراکز ثابت آموزش فنی و حرفهای استان گلستان در مدت 11 ماهه امسال 661 دوره آموزش مهارتی برای 9 هزار و 400 نفر در 252 رشته ارائه کردند.
وی با اشاره به اجرای بیش از 460 استاندارد شغلی و شایستگی در استان گلستان تصریح کرد: بیش از 460 استاندارد شغلی و شایستگی در 252 مرکز فنی و حرفهای استان اجرا شد که نسبت به سال گذشته 12 درصد از حرفههای قابل اجرا متنوعتر بودند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان افزود: 149 ساعت دوره آموزشی در مراکز ثابت و عشایر فنی و حرفهای استان گلستان برگزار شد، در حوزه روستایی و عشایری 549 هزار نفر ساعت از آموزشهای مهارتی بهرهمند شدند.
به گفته تیرانداز؛ برای بیش از 4 هزار و 600 نفر در حوزه روستا حدود 307 دوره آموزش مهارتی انجام شد و 109 حرفه آموزشی در روستاها در دستور کار است که 60 درصد مخاطبان آموزش روستایی را بانوان و 40 درصد آنها را آقایان تشکیل میدهند.
وی افزود: نگرشی که در آموزش روستایی پیگیری میکنیم با رویکرد اجرای سیاستهای مشاغل خانگی و توانمندسازی روستائیان با هدف کاهش مهاجرت به شهرها صورت میگیرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان با بیان اینکه حدود 170 روستای استان زیر پوشش آموزشهای مهارتی قرار گرفتند، گفت: این رقم در مقایسه با هزار روستای استان حدود 17% ضریب نفوذ آموزشهای مهارتی را نشان میدهد.
تیرانداز با اشاره به اینکه استان گلستان در زمینه آموزش روستایی ضریب نفوذ بیشتری در مقایسه با کل کشور دارد، اظهار کرد :باید در سطوح ملی و استانی تدابیر ویژه و قوی برای آموزش روستایی اندیشیده شود.
به گفته وی؛ 135 هزار و 700 نفر ساعت برای بیش از 2 هزار و 20 نفر خدمات آموزش مهارتی در بخش صنایع به جامعه هدف ارائه شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان بیان داشت: در بخش آموزش مهارتهای پیشرفته بر اساس آمار 11 ماهه؛ حدود 83 هزار و 700 نفر ساعت معادل بیش از یک هزار و 200 نفر از خدمات آموزشی بهرهمند شدند.
تیرانداز؛ تعداد حرفههای اجرا شده در بخش مهارتهای پیشرفته را 21 مورد اعلام کرد و گفت: حدود 37 موسسه، آموزشگاه و دانشگاه در زمینه آموزش دانشجویان و حرفهآموزان با اداره کل آموزش فنی و حرفهای همکاری داشتند.
وی افزود: در بخش آسیبدیدگان اجتماعی که یکی از قالبهای آن سکونتگاههای غیررسمی است و روستاهای قزاقمحله و قلعه محمود در شهرستان گرگان و روستاهای افغانآباد و اسلام آباد شهرستان گنبدکاووس که جزو روستاهای هدف است در راستای آموزش ورود کردیم و در این زمینه تفاهمنامه ملی بین راه و شهرسازی و سازمان فنی و حرفهای کشور منعقد شد