مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: رسانهها باید در فرآیند مقابله با حوادث به دلیل شرایط خاص حاکم بر آن تنها همراه مدیریت بحران باشند و ضمن اطلاعرسانی مناسب، نباید تمرکز را از این بخش بگیرند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران استان گلستان، “صادقعلی مقدم” صبح امروز در جلسه کارگروه تخصصی مقابله با حریق مدیریت بحران استان گلستان اظهار کرد: نقد رسانهای باید پس از دوران مقابله انجام شود تا بتوان با تکیه بر آن رویکردها را اصلاح کرد.
وی خاطرنشان کرد: باید پذیرفت زمان حادثه، نقد، دستگاهها را از وظایف اصلی خود باز میدارد و مجبور میکند به جای انجام کار اصلی، خود را در معرض پاسخگویی به این انتقادات قراردهند.
مقدم با اشاره به نزدیک شدن فصل برداشت گندم در استان افزود: در آستانه برداشت محصول گندم در استان، باید طبق قانون وضابطه با آتش زدن سفال گندم، به عنوان تخلف برخورد شود.
وی یادآور شد: با وجود هشدارهای لازم و توصیههای سازمان جهاد کشاورزی استان، متاسفانه هنوز برخی از کشاورزان کاه و کلش زمینهای زراعی خود را پس از برداشت گندم به آتش میکشند.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان خاطرنشان کرد: جدا از زیانهای این کار برای مزارع، با توجه به وزش باد و شرایط مساعد دمایی، احتمال حریق در زمینهای زراعی و عرصههای منابع طبیعی وجود دارد که این موضوع دیگر در دایره سهلانگاری قرارنمیگیردو یک کار آگاهانه و عامدانه محسوب میشود.
لزوم برنامهریز برای مقابله با حریقهای احتمالی در مزارع گندم و عرصههای جنگلی
مقدم با اشاره به هزینه بالای کشاورزان خسارت دیده و دستگاههای عملیاتی استان در زمان حریق و فرآیند مقابله با آن تصریح کرد: افراد متخلف در این عرصه باید به جامعه معرفی شوند تا مسئولیتپذیری بیش از پیش در جامعه ترویج شود و افراد با سهل انگاری به خود اجازه ندهند این همه هزینه بر جامعه تحمیل کنند.
وی با اشاره به شرایط مناسب جوی درسال جاری اذعان کرد: این شرایط مساعد موجب شده تا گستره کشت گندم در استان به ویژه در شمال استان افزایش یابد که با توجه به شرایط خاص اقلیمی، این منطقه بیش از پیش در خطر حریق قرار دارد.
مقدم با اشاره به نقش رسانهها به ویژه صدا وسیمای استان و خبرگزاریها در اطلاعرسانی و فرهنگسازی یادآور شد: عملکرد مناسب رسانهها به ویژه صدا وسیمای استان و چند خبرگزاری رسمی در موضوع حریق دلسوزانه و مطلوب بوده که انتظار میرود این روند تداوم یابد.
وی با تقدیر از عملکرد هواشناسی گلستان طی سالهای جاری ادامه داد: هواشناسی استان طی این مدت علاوه بر اطلاعرسانی مناسب ازشرایط جوی استان، نقش غیرقابل انکاری در تشخیص و مدیریت شرایط بحرانی استان درموضوعاتی چون سیل و حریق داشته و همراه این مجموعه بوده است.
مدیر کل مدیریت بحران گلستان با اشاره به توانمندسازی جامعه در فرآیند مقابله با حوادث طبیعی اذعان کرد: حق مسلم جامعه است که از دستگاه حاکمیتی انتظار برنامه داشته باشد اما جامعه هم باید تلاش کند با کوشش زیاد توانمندی خود را افزایش دهد.
مقدم با تاکید براعزام نمایندگان ثابت از سوی دستگاههای عضو در کارگروههای تخصصی مدیریت بحران استان تصریح کرد: نمایندگان حاضر در جلسه به عنوان نمایندگان تامالاختیار دستگاهها باید متعهد، پاسخگو و پیگیر مواردی باشند که در این جلسهها مطرح می شود.