نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

بومي سازي آزمون هاي ورود به حرفه مهندسان صدور پروانه هاي اشتغال را سازماندهي مي كند

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=296250کپی به کلیپ‌بورد

بومي سازي آزمون هاي ورود به حرفه مهندسان صدور پروانه هاي اشتغال را سازماندهي مي كند

 مدير مسكن و ساختمان راه و شهرسازي گلستان گفت: بومي سازي آزمون هاي ورود به حرفه مهندسان با توجه به ظرفيت و تعداد پروانه هاي ساختماني در استان در گروه هاي هفتگانه موجب سازماندهي و صدور متناسب پروانه ها با نياز بازار كار مهندسان مي شود.

به گزارش اداره روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان ، مهندس “محمود تيموري” در گفت و گوي خبري گفت: در حال حاضر تمامي فارغ التحصيلان رشته هاي هفتگانه مهندسي ساختمان پس از گذشت مهلت مقرر در قانون از تاريخ فراغت از تحصيل مي توانند در آزمون ورود به حرفه مهندسي ساختمان شركت كرده و پس از قبولي جهت دريافت پروانه اشتغال به كار مهندسي اقدام كنند.

وي با اشاره به اينكه هيچگونه تناسبي بين عرضه و تقاضاي بازاركار وجود ندارد، افزود: به همين دليل بسياري از مهندسين كه پروانه اشتغال به كار مهندسي اخذ مي كنند به دليل عدم تناسب تعداد و ظرفيت مهندسين داراي پروانه با ميزان ساخت و سازها نمي توانند از پروانه مهندسي خود استفاده كرده و اين موضوع هرساله با قبولي تعداد ديگري از مهندسين وضعيت نامناسب تري پيدا مي كند.

وي به روند صدور پروانه هاي اشتغال به كار مهندسان اشاره كرد و افزود: دارندگان مدرك تحصيلي كارشناس و بالاتر در هريك از رشته هاي عمران ، معماري، برق، مكانيك، نقشه برداري، ترافيك و شهرسازي مي توانند از طريق تقاضاي صدور پروانه اشتغال به كار مهندسي با توجه به مدارك تحصيلي و سوابق كار و تجربه در يك يا چند زمينه خدمات مهندسي از قبيل طراحي ، محاسبه ، نظارت ، اجرا ، خدمات امور آزمايشگاهي درخواست تشخيص صلاحيت كنند.

تيموري اضافه كرد: براي صدور پروانه اشتغال علاوه بر دارا بودن مدرك تحصيلي، گواهي اشتغال به كارآموزي و گواهي قبولي در آزمون هاي مربوط و سابقه كار حرفه اي در رشته هاي تخصصي و فني مربوط ، بعد از تاريخ اخذ مدرك ضروري است.

 وي گفت: دارندگان مدرك علمي دكتري با حداقل يكسال كارآموزي يا سابقه كار ، دارندگان مدرك كارشناسي ارشد با حداقل دوسال كارآموزي يا سابقه كار و دارندگان مدرك كارشناسي با حداقل سه سال كارآموزي يا سابقه كار مي توانند بعد از تاريخ اخذ مدرك براي شركت در آزمون ورود به حرفه مهندسي ودريافت پروانه اشتغال به كار مهندسي اقدام كنند.

به گفته وي ، پس از قبولي متقاضي در آزمون، با توجه به تفويض اختيار اداره كل راه و شهرسازي درخصوص تشكيل پرونده و بررسي مدارك به سازمان نظام مهندسي ساختمان استان ، متقاضي مدارك را به سازمان استان تحويل و پس از بررسي توسط سازمان جهت بررسي و تطبيق با قوانين به اداره كل راه و شهر سازي ارسال و پس از احراز صلاحيت ، پروانه اشتغال به كار مهندسي به امضاي مدير كل راه و شهرسازي (به نيابت از وزير راه و شهرسازي ) خواهد رسيد.

تيموري يادآور شد : براساس بخشنامه هاي جديد، درخصوص مدارك با گرايش هاي تكنولوژي در رشته هاي هفتگانه و گرايش هاي موردي رشته هاي هفتگانه و گرايش علمي كاربردي در رشته معماري ملاحظاتي جهت تسهيل و تسريع در صدور پروانه اشتغال به كار منظور شده است.

طبق آخرين آمار سال1395 ، تعداد هفت هزار و 971 نفر در سازمان نظام مهندسي ساختمان استان گلستان عضو هستند كه از اين تعداد سه هزار و 687 نفر، پروانه اشتغال به كار مهندسي دارند.

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار