مدیر کل کتابخانه های عمومی استان گلستان درنشست رسانه ای با ارایه گزارش عملکرد یکساله وارایه برنامه های نهاد وکتابخانه های گلستان بر پیگیری جهت برگزاری باشکوه جشنواره رضوی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گلستان، رضا قوانلو در آستانه برگزاری ششمین جشنواره ملی رضوی نشست مطبوعاتی با حضور اصحاب رسانه در روز یک شنبه بیست و سه خرداد درسالن اجتماعات اداره کل برگزارکرد.
دراین نشست مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ابتدا با ارایه گزارشی از عملکرد یکساله خود به تبیین برنامه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور وکتابخانه های عمومی استان پرداخت.
قوانلو همچنین از برگزاری جشنواره رضوی به عنوان یک اتفاق مهم فرهنگی یاد کرد که باید همه اهالی رسانه و دستگاه های فرهنگی در رابطه با آن ورود پیداکنند و با حضورفعالانه خود در بهتر برگزار شدن آن سهمی ایفاکنند.
قوانلو دبیری این جشنواره دراستانها را مدیرکل کتابخانه ها معرفی کرد که به عنوان دبیر پیگیر این جشنواره می باشد.
وی درادامه از امضای تفاهم نامه همکاری واجرای آن با برخی دستگاه های فرهنگی چون: دانشکده مائده، میراث فرهنگی وگردشگری، پایانه ها، اداره کل کانون پرورش فکری و بهزیستی استان خبر داد که در راستای اجرایی نمودن تفاهم نامه نشست های مشترک کتابخوان، راه اندازی کتابخانه مشارکتی و…را در همکاری مشترک خود با این ادارات داشته ایم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان از برگزاری چهارده نشست کتاب خوان استانی درسال نود وچهار خبرداد که درسال نود و پنج این نشستها توسط شهرستانها به تعداد 31 نشست برگزارشده است.
قوانلو درباب نیم درصد شهرداریها نیز توضیحاتی ارایه کرد و مبلغ دریافتی نیم درصد درسال نود و سه و نود و چهار را رو به رشد اعلام کرد که این اتفاق خوب به دلیل پیگیریهای دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور رخ داد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گلستان راه اندازی وتوسعه کتابخانه های روستایی را یکی از دغدغه های مهم برشمرد که با همکاری دهیاری ها و بخش داریها مبنی بر دراختیار گذاشتن فضا جهت راه اندازی کتابخانه روستایی امکان پذیراست. قوانلو درباره شیوه جذب نیرو درکتابخانه های روستایی گفت: نیرویی که به عنوان کتابدار در کتابخانه روستایی مشغول به فعالیت می شود از همان روستا جذب می شود.
حوزه خیرین کتابخانه ساز از موضوعاتی بود که مدیرکل کتابخانه ها برآن تاکید کرد وگفت: خیرین مدرسه ساز امری است که به واسطه تبلیغات و فرهنگ سازی نهادینه شده است و ما درابتدای راه انجمن خیرین کتابخانه ساز را تشکیل داده ایم که نیازمند فعالیت بیشتر وتبلیغات گسترده هستیم.
قوانلو تعداد انجمن های تشکیل شده در سطح استان درسال نود وپنج را سی انجمن دانست که درسال نود وچهار صد وسی وپنج جلسه برگزارکرده اند.
راه اندازی کتابخانه تخصصی کودک در کردکوی از جمله اقداماتی بود که قوانلو به آن اشاره کرد. درادامه برگزاری کلاس های آموزشی برای کتابداران و اردوی فرهنگی تفریحی ازجمله اقداماتی عنوان شد که برای کتابداران انجام شده است.
همچنین درحوزه عمرانی به هزینه کرد حدود صد میلیون تومان برای تعمیرات وچهارصد وبیست میلیون برای تجهیزات بوده است که تجهیز کتابخانه ها به سیستم گرمایشی وسرمایشی از اقدامات انجام گرفته دراین زمینه است.
قوانلو در راستای حمایت از نویسندگان استان از تشکبل بانک اطلاعتی از دویست نفر از نویسنگان استان خبر داد که حدود چهل عنوان کتاب به مبلغ بیست میلیون خریداری شد تا این آثار درکتابخانه های عمومی استان جهت استفاده هم استانی ها وجود داشته باشد.
وی با اشاره به رنگین کمان اقوام ومذاهب دراستان خرید برخی آثارمهم مربوط به ادبیات وتاریخ ترکمن را از جمله اقدامات انجام گرفته و برنامه های پیش رو عنوان کرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان درپایان با اشاره به حرکتهای نو و بدیع در راستای ترویج فرهنگ کتاب خوانی از قاضی نقی زاده موسوی به عنوان یک پیشرو یاد کرد که اقدام درخوری انجام داده وشایسته الگو سازی دراین زمینه است.