سامانه پرتودهی پرتابل (قابل حمل) گندم به صورت پایلوت در سیلوی غله گرگان مرکز استان گلستان روز چهارشنبه با حضور حسین خلفی معاون سازمان انرژی اتمی و رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای رونمایی و آغاز به کار کرد.
مدیرکل غله و شرکت بازرگانی گلستان در این ارتباط به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: این طرح با مشارکت پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و بخش خصوصی (شرکت گاما تک) به منظور پرتودهی غلات طراحی و ساخته شده و برای گندم به صورت پایلوت در استان گلستان اجرا می شود تا در صورت مثبت بودن مزایای آن در آینده گسترش داده خواهد شد.
حمیدرضا علی محمدی؛ ماندگاری گندم بین هفت تا 10 سال، حفظ خواص غذایی، یکبار ضدعفونی و حفظ گندم در برابر آفت و آلودگی تا یکسال را از جمله مزایای استقاده از سامانه پرتودهی برشمرد.
در مراسم رونمایی از سامانه پرتودهی پرتابل در گلستان، شماری از مسوولان دستگاه های استان حضور داشتند.
استان گلستان واقع در شمال کشور با افزون بر 650 هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های مهم بخش زراعت و از جمله گندم در کشور به شمار می رود.
طبق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان در سال زراعی جاری در این استان 382 هزار هکتار زمین به کشت گندم آبی و دیم اختصاص یافته است.
تاکنون در مجموع یک میلیون و 360 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان گلستان از طریق حدود 100 مرکز خریداری شده و رتبه دوم کشور در خرید محصول را پس از خوزستان داراست.