رئیس مرکز ملی فرش ایران از افزایش ۱۹ درصدی ارزش صادراتی فرش کشور خبر داد و گفت: در ده ماهه نخست امسال ارزش صادرات فرش دستباف کشور ۲۷۵ میلیون دلار بوده که به ۸۰ کشور دنیا صادر شده است .
به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان، حمید کارگر در آیین افتتاح نخستین نمایشگاه تخصصی فرش دستبافت و صنایع وابسته و جشنواره گرهزرین استان گلستان که در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی گلستان برگزار شد، اظهار داشت : یکی از ابزارهایی که میتواند در راستای حمایت از بافندگان فرش استفاده شود برپایی نمایشگاههای فرش و صنایع وابسته است و به همین جهت ، مرکز ملی فرش ایران حامی برگزاری نمایشگاههای فرش است .
وی تصریح کرد: از منظر فرهنگ و هنر اگر به فرش ایرانی نگاه کنیم، فرش ایرانی پاینده و بالنده در صدر دنیا قرار دارد و سفیر پرافتخار و نامداری از فرهنگ و تمدن کهن این سرزمین در جای جای دنیا بشمار میرود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: فرش ایرانی در گنجینههای شخصی و کلکسیونهای معروف دنیا پیامآور فرهنگ و هنر ایران است و پیام صلح و دوستی مردم ایران را به سراسر نقاط دنیا مخابره میکند.
کارگر تاکید کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی صنعت فرش دستبافت قابل اتکاء است و هیچ نمونه و نظیری در حوزه اقتصاد مقاومتی همپا و هم ردیف فرش ایرانی نمیتوان در نظر گرفت.
وی بیان داشت: اقتصاد مقاومتی در صدد آن است که زیر فشار اقتصاد و اقتصاد تحمیلی کمر خم نکند و این زمینه در صنعت فرش دستبافت در ایران وجود دارد چرا که ما صاحب صنعتی هستیم که دانش بومی آن به صورت کامل در ایران اسلامی قرار دارد و گستردگی آن به سراسر کشور رسیده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در شهرها، روستاها و بین عشایر کشور طرحهای فرش دستباف تنوعهای زیادی دارد، افزود: حوزه فرش دستباف نیاز به سرمایهگذاری آنچنانی ندارد وبا تهیه یک ابزار مناسب و هزینه کم فرش دستبافت میتواند ایجاد اشتغال کند.
کارگر خاطرنشان کرد: جدا از نقش اشتغال و فرهنگ، فرش دستباف سهم عمدهای از صادرات غیر نفتی دارد و از منظر ارزآوری روزنههای امید از آینده فرش دستباف علیرغم تنگناههای اقتصادی و اجتماعی به چشم میخورد.
وی با بیان اینکه برجام اثر مستقیم بر صادرات فرش دست باف کشور گذاشته است، افزود: در بند 22 برجام بر لغو ممنوعیت ورود فرش ایرانی به ایالات متحده آمریکا اشاره شده و براساس آن بعد از انعقاد برجام شاهد صادرات نخستین محموله فرش ایرانی به آمریکا بودیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه پس از توافق برجام بیش از 69 میلیون دلار صادرات فرش دستباف به ایالات متحده آمریکا داشتیم، افزود: امسال مجموعه صادارت فرش ایرانی به خارج از کشور 275 میلیون دلار بود.
کارگر با بیان اینکه فرش دستباف ایرانی به 80 کشور دنیا صادر شده است، افزود: محموله صادراتی ما از فرش دستباف طی سالجاری 4 هزار و 400 تن بوده و نسبت به سال گذشته از نظر وزنی 10 درصد و از نظر ارزشی 19 درصد رشد داشتیم.
وی با بیان اینکه گاهی دلخوشیم که فرش ایرانی را در دنیا میشناسند و برند «پرشین کارپت» در دنیا شناخته شده است، افزود: قرار نیست که آمریکا همواره پذیرای فرش ایرانی باشد و بازارها به زودی اشباع میشود و ما باید برندسازی را در فرش دنبال کنیم.
به گفته وی، سلیقه شناسی، رصد کردن رقبا و تبلیغ از جمله نکات مهمی هستند که باید در حفظ و توسعه بازارهای فرش دستباف کشور مورد توجه ویژه قرار گیرند.