مطالعه حوزه اترک در استان گلستان در مرحله تهیه سندراهبردی می باشد

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=422818کپی به کلیپ‌بورد

مطالعه حوزه اترک در استان گلستان در مرحله تهیه سندراهبردی می باشد

حمید سلامتی در جلسه مشترک مدیریت جامع حوزه های آبخیز که در گلستان برگزار شد گفت: حوضۀ آبخیز اترک یکی از حوضه‌های آبخیز و زیرمجموعهٔ حوضهٔ دریای خزر است. مساحت این حوضه، ۲۶٬۴۳۰ کیلومتر مربع و رود اصلی آن، اترک می‌باشد.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری گلستان اظهار کرد: مطالعه حوزه اترک در استان گلستان شامل دو بخش اترک میانی به مساحت ۴۸۰ هزار هکتار و اترک پایاب به مساحت ۸۱۹ هزار هکتار در حال انجام است.

وی تصریح کرد: حدود ۶۰ درصد از مساحت این حوزه را مراتع پوشش داده اند و در حوزه مدیریت شهرستان های آق قلا، گمیشان، مراوه تپه و گنبد قرار گرفته است.

در ادامه جلسه، رضوی معاون مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه های آبخیز کشور در جلسه تهیه سند راهبردی حوزه های آبخیز در گلستان گفت:طی چند دهه گذشته چهار چوب مفهومی و ارزیابی و مدیریت جامع و فراگیر آبخیز:در مجامع بین المللی به عنوان رویکردی موثر و کارآمدی مدیریت جامع آب،مدیریت سرزمین و جلوگیری از تخریب اکوسیستم ها و خدمات آنها و ایجاد تعادل بین نیاز های اقتصادی و اجتماعی آبخیز نشینان و سلامت و پایداری زیست بوم آنها مورد توجه بوده است.

رضوی افزود: هدف از اجرای برنامه مدیریت جامع حوزه های آبخیز تحقق اهداف توسعه پایدار و حکمرانی منابع طبیعی برای حفاظت عادلانه و موثر، سعی در بهبود سلامت حوزه های آبخیز و افزایش تاب آوری با آموزش ذی ربطان، توانمند سازی جوامع محلی می باشد.

رضوی با اشاره به هفت گام فرایند اجرای مدیریت جامع گفت: در هر حاضر برای اجرای مدیریت جامع در گام سوم و در مرحله تدوین برنامه های راهبردی حوزه های آبخیز می باشیم.

محمدرضا نقوی معاون فنی و آبخیزداری گلستان نیز با اشاره به اهداف اجرای طرح مدیریت جامع حوزه های آبخیز گفت: از آنجایی که در صورت عدم کنترل صحیح پهنه های آبخیز، روان آب های سطحی بصورت سیل، فرسایش خاک لغزش، رسوب و بسیاری اشکال دیگر تخریبی، باعث نابودی جنگلها، مراتع و منابع طبیعی و انسانی می شود، مدیریت جامع حوزه آبخیز با مشارکت کلیه ذینفعان و ذی مدخلان از جمله عوامل بسیار مهم جلوگیری از خطرات طبیعی پهنه های آبخیز محسوب می شود.

نقوی با اشاره به مشاركت دیگر دستگاه ها در اجرای این طرح تصریح کرد: توانمندسازی جوامع محلی و حمایت از ایجاد معیشت های جایگزین و درآمدزایی، میتواند فشار بر این حوزه آبخیز بكاهد.

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار