در راستای تسهیل و توسعه سرمایه گذاری، توسعه زیرساخت ها و بهره برداری از پتانسیل های استان گلستان در حوزه های سه گانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، تفاهم نامه همکاری مشترک بین استانداری گلستان و شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به امضا رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان و به نقل از روابط عمومی و امورفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان، شامگاه سه شنبه 10 خردادماه 1401 نشستی در راستای بهره برداری از پتانسیل های استان در حوزه های سه گانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با استفاده از ظرفیت و تجارب شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با حضور دکتر علیمحمد زنگانه استاندار گلستان، روحالله حسین زاده مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی، سیدمحمدرضا سیدالنگی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان، رحمان فرمانی سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان و جمعی دیگر از مقامات و مسئولان در استانداری گلستان برگزار شد.
در این نشست تفاهم نامه همکاری در راستای تسهیل و توسعه سرمایه گذاری، توسعه زیرساخت ها و بهره برداری از پتانسیل های استان در حوزه های سه گانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، به امضای دکتر علیمحمد زنگانه استاندار گلستان و روحالله حسین زاده مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی رسید.
استاندار گلستان در این نشست گفت: یکی از موضوعات مهم که رئیس جمهور محترم به صورت مطالبه از استان و بنده دارد ارتقای صنعت گردشگری استان است.
دکتر علیمحمد زنگانه با تشریح ظرفیتهای استان در حوزه های میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، بیان کرد: یکی از مهمترین بحث های استان در حوزه گردشگری جزیره آشوراده و مسائل و پیگیریهای مربوط به آن است که باید در حوزه موضوعات گردشگری جزیره آشوراده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیگیری های جدی تری را داشته باشد.
او با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده بین استانداری گلستان و شرکت مادرتخصصی توسعه ایران گردی و جهانگردی، بیان کرد: در سالهای گذشته ایجاد تعداد 30 مجتمع خدماتی بینراهی توسط شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی کشور در استان گلستان برنامهریزی و آغاز شد که در حال حاضر از این تعداد 15 پروژه بهصورت نیمهکاره رهاشده است.
استاندار گلستان اضافه کرد: این مجتمعهای بینراهی نیمهکاره مشکلاتی را به وجود آورده است که یکی از مفاد تفاهم نامه منعقد شده تصمیم گیری و تعیین تکلیف این پروژه های نیمه کاره است که میتواند با همکاری و تعامل شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی احیا و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
او با اشاره بن که یکی دیگر از مفاد این تفاهم نامه جانمایی و ایجاد بیلبوردهای تبلیغاتی در راههای مواصلاتی اصلی و پرتردد برای معرفی ظرفیت های استان است، خاطرنشان کرد: مقرر شد 10 بیلبورد تبلیغاتی با هدف معرفی استان، تبلیغ زیرساختها و تأسیسات گردشگری استان، فضاهای اقامتی و پذیرایی، معرفی صنایعدستی و… به گردشگران و مخاطبان در سطح راه های مواصلاتی جانمایی شود.
در ادامه این نشست مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: گلستان به واقع یکی از استان هایی است که ظرفیت های بیشماری در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داراست و باید به سمت ایجاد زیرساخت های مناسب و گردشگر پسند بیشتر حرکت کنیم.
روحالله حسینزاده با اشاره به این که یکی از موضوعات بسیار مهم که در استان مغفول مانده نبود برند در حوزه محصولات صنایع دستی است، بیان کرد: در سال جدید مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان برای برندسازی محصولات صنایع دستی و تجاری سازی در این حوزه در نظر گرفتیم.
او خاطرنشان کرد: شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی ۲۰ مسیر گردشگری در سطح کشور معرفی کرد و در حال پیگیری موضوعات مرتبط با آن هستیم.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی گفت: قطعاً برای توسعه گردشگری استان گلستان بستههای سرمایهگذاری مناسب و همسو با نظر استان در نظر خواهیم گرفت.
او در ادامه یادآور شد: در استان گلستان تعدادی از مجتمع های خدمات رفاهی به صورت ناقص اجرا شده و بنا به دلایلی باقیمانده که باید با نگاه جدید و نظر استان به سمت تکمیل و بهرهبرداری از این مجتمع ها پیش رویم.
روحالله حسینزاده تاکید کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه تبلیغات و معرفی ظرفیتهای گردشگری نداشتند و نبود بیلبورد های تبلیغاتی است که برای هر استان با نظر استان تعداد ۱۰ بیلبورد تبلیغاتی اختصاص خواهیم داد.
این تفاهمنامه در راستای همکاری در خصوص توسعه صنعت گردشگری و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز آن و همچنین همکاری در راستای تامین منابع مالی و جذب سرمایه به منظور اجرای طرحها و پروژههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی منعقد شد.
همچنین همکاری در زمینه توسعه اجتماعی، اقتصادی، صنایع دستی و هنرهای سنتی به ویژه در زمینه تولید، عرضه، شبکه سازی، طراحی، آموزش و ترویج در سطح استان، حمایت از تولید خرید و توزیع سوغات و صنایع دستی استان، همکاری برای ایجاد اقتصاد خوشه ای و زنجیره های اقتصادی در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، توسعه اقتصاد گردشگری با محوریت گردشگری سیاحتی و ساحلی در استان، اجرای فرایند جانمایی تابلوهای تبلیغاتی گردشگری در سطح استان، همکاری در راستای احداث مجتمع های خدماتی بهداشتی بین راهی به منظور توسعه زیرساخت های صنعت گردشگری و همچنین همکاری برای بسترسازی مقاصد گردشگری جدید با نگاه ملی شامل برگزاری جشنواره های مرتبط با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
مدت این تفاهمنامه سه سال است و در صورت توافق طرفین، قابل تمدید خواهد بود.