نشست تخصصی رمز گشایی از مراسم سینه زنی کمر به کمر شهرستان رامیان در فرمانداری شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، این نشست با هدف رونق گردشگری مذهبی و آگاهی دقیق نسل جدید و روشنگری مناسب از این میراث گرانسنگ فرهنگی و سرمایه فاخر اجتماعی(آیین سینه زنی کمر به کمر) در سالن همایش فرمانداری شهرستان رامیان برگزار شد.
در این همایش جعفر بای استاد دانشگاه که به عنوان سخنران ویژه در این نشست حضور داشت، درباره نقش و جایگاه هنر در انتقال مفاهیم، گفت : هنر با زبان خود نقش بسیار پر رنگی در معرفی مراسم های مذهبی و سوگواره ها داشته و هرگاه آداب و رسوم ماهیت هنری پیدا می کند تاثیرگذاری بیشتری دارد .
بای افزود : اجرای سنت های مذهبی آمیخته با هنر موجب رونق گردشگری مذهبی می شود و مراسم سینه زنی کمر به کمر رامیان نیز با توجه به سبک عزاداری و دارا بودن مفاهیم و معانی متعدد توانسته است از این ظرفیت (گردشگری مذهبی) برخوردار شود.
جعفر بای در ادامه نشست درخصوص رمزآلود بودن کلیه حرکات این آیین مذهبی، گفت : نوع حرکت در این آیین که به صورت ایستاده در کنار هم و اتصال از طریق گرفتن کمر شخص بعدی است نشانگر برادری و وحدت بوده و حرکت دوگام به جلو و یک گام به عقب در آیین سینه زنی نیز بیانگر عدم رکود و پویایی است .
وی ادامه داد: همچنین هنگامی که دسته های سینه زنی در مسیر حرکت به یکدیگر می رسند با قطع کردن نوحه خوانی خود و خوانش نوحه با مضمون سلام ، به یکدیگر ادای احترام نموده و این عزاداری را به یکدیگر تسلیت می گویند .
این مدرس دانشگاه درباره حرکت دایره وار در این مراسم سینه زنی در روز عاشورا، گفت: حرکت دایره وار و خلاف عقربه های ساعت مانند حرکت منظومه شمسی بوده و در جهت حرکت طواف به دور کعبه است .
بای، در خاتمه، اظهار کرد: در انتهای مراسم سینه زنی نیز سینه زنان حسینی با فریاد زدن نام حضرت ابوالفضل العباس (ع) و گفتن ابوالفضل ابوالفضل عظمت و برادری ایشان را به رخ جهانیان کشیده و مجد اسلام را نشان می دهند و پس از اتمام مراسم نیز عزاداران حسینی نماز ظهر و عصر عاشورا را اقامه می کنند .
یادآوری می شود این نشست با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و بخشداری مرکزی رامیان برگزار شد .