مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان از فعالیت 12 هزار نیروی داوطلب در جمعیت هلال احمر گلستان خبر داد و گفت: دریچه اصلی ورود به مجموعه هلال احمر در حوزه معاونت جوانان و نیروهای داوطلب است.
به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر گلستان، محمدعلی هروی عصر امروز در بازدید از دفتر خبرگزاری فارس در گلستان اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 12 هزار نیروی داوطلب در جمعیت هلال احمر گلستان در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: در طرح زمستانه امسال در سطح جادهها و نقاط مختلف استان 33 پایگاه امداد و نجات به صورت 24 ساعته فعال است و آماده امدادرسانی به امدادخواهان و افراد حادثه دیده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان تصریح کرد: خوشبختانه تمامی جادههای اصلی استان گلستان تحت پوشش امدادی هلال احمر و پایگاههای اورژانس استان گلستان است و در 6 ماه نخست امسال 780 مورد حوادث جادهای توسط هلال احمر استان امدادرسانی انجام شده است.
هروی گفت: 9 مرکز پاسخگویی به حوادث در کنار مرکز اصلی استان وظیفه دریافت پیامها و مدیریت حوادث را در مجموعه هلال احمر بر عهده دارند و تلاش ما بر این است بتوانیم در کمترین زمان ممکن خدمترسانی مناسب را به مردم و امدادخواهان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و 500 امدادگر دارای درجهبندی در حوزه حوادث با هلال احمر گلستان همکاری میکنند، تاکید کرد: بر اساس استاندارد تعریف شده در حوادث جادهای تیمهای امدادی باید بین 10 تا 15 دقیقه به محل حادثه رسیده و عملیات امداد و نجات را آغاز کند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان خاطرنشان کرد: خوشبختانه هلال احمر گلستان به دستگاههای مجهزی در حوزه امداد و نجات به ویژه رهاسازی برخوردار است و با استاندارهای بهتری در این حوزه اقدام خواهد کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره استفاده از ربات و پهبادها در عملیات امداد و نجات، بیان کرد: در حال حاضر جمعیت هلال احمر در سطح کشور برنامههای جدی را در حوزه استفاده از پهبادها دارد و مقرر است تعدادی از امدادگران و نجاتگران ما آموزشهای لازم را در این حوزه ببینند و بنا بر این است در صورت تامین امکانات و یا بودجه لازم در سطح کشور، در استان گلستان نیز پهباد در عملیات امداد و نجات استفاده شود.
هروی گفت: خوشبختانه در حوزه رباتها از ظرفیت دانشآموزی و دانشجویی استفاده و مسابقاتی را برگزار کردهایم و سعی خواهیم کرد با استفاده از این ظرفیت برای بهرهمندی ربات در عملیات امداد و نجات استفاده کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره آمادگی استان گلستان درخصوص پیشگیری از خسارات ناشی از زلزله و اقدامات امدادی پس از زلزلههای مخرب و دارای تلفات در استان، خاطرنشان کرد: مانورها و همکاریها در حوادث مختلف در استان نشان از آمادگی و هماهنگی دستگاههای امدادرسان و خدماترسان در زمان بحران دارد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان تصریح کرد: خوشبختانه در ساعات اولیه مانورها و اتفاقات مختلف در استان پای کار میآیند و تجربه حال حاضر ما نشان میدهد این آمادگی وجود دارد.
هروی درباره جادههای کوهستانی توسکستان و خوشییلاق که از محورهای پرحادثه استان گلستان محسوب میشود، اظهار کرد: در هر دو محور پایگاه امداد و نجات داریم و پوشش امدادی ما کامل است.
وی تاکید کرد: شکل هندسی جادهها به صورتی است که حادثهخیز بودن محور را افزایش میدهد و در حادثه اخیر واژگونی تانکر سوخت در محور خوشییلاق که باعث مسدود شدن محور شد، نشان داد ظرفیت محور بسیار کم است و در صورت بروز یک حادثه کل محور مسدود خواهد شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان بیان کرد: تابستان با دستگاههای مجری بازدید میدانی از این دو محور انجام و برخی از نقاط ایمنسازی شد اما کافی نیست.
هروی گفت: متاسفانه در محور خوشییلاق در بخشی از این محور پوشش مخابراتی تلفن همراه وجود ندارد و مقرر شد این مشکل حل شود که در صورت بروز حادثه، سرعت اطلاعرسانی مردم به نهادهای امدادی مثل هلال احمر، اورژانس و پلیس تسریع شود.
وی با اشاره به اینکه این عدم پوشش مخابراتی در منطقه باعث بروز مشکل در اطلاعرسانی گمشدگیها و حوادث جادهای شده است، تاکید کرد: در حال حاضر در تمام نقاط استان که پوشش تلفن همراه وجود دارد، مردم استان میتوانند با سامانه 112 ندای امداد هلال احمر استان تماس بگیرند.