مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: دستورالعمل تمهیدات لازم دستگاههای عملیاتی استان برای مواجهه باسرمای احتمالی در فصول پیشرو به دستگاه های عملیاتی گلستان ابلاغ شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بحران گلستان، صادقعلی مقدم در نشست با مدیر کل شرکت پخش فرآوردهای نفتی استان گلستان در گرگان اظهار کرد: این موضوع در دستور کار مدیریت بحران استان قراردارد و باید از هماکنون برای شرایط خاص احتمالی برنامهریزی کرد تا گرفتار شرایط احتمالی غیرمترقبه نشویم.
وی خاطرنشان کرد: کارگروه سوخت استان به عنوان یکی از مهمترین کارگروههای مرتبط، از هماکنون این موضوع را در اولویت برنامههای خود قرار داده و مشکلات و راهکارهای احتمالی پیرامون آن را مورد بررسی قرار دهد.
مقدم با اشاره به حادثه قطعی گاز استان طی سال 1386 اذعان کرد: تکرار شرایط خاص آن زمان در حال حاضر پذیرفتنی نیست و نباید گذاشت خدای ناکرده با چنین شرایط غیرمترقبهای مواجه شویم.
وی یادآور شد: رصد شرایط استان در حوزه گازی، رفع موانع احتمالی، دوگانهسوز کردن مراکز خدماتی و برگزاری مانورهای مرتبط با این موضوع میتواند بر آمادگی استان در این حوزه بیافزاید.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشارهبه دستورالعمل سازمان مدیریت بحران کشور با توجه به آغاز فصل سرما اذعان کرد: در این نامه تاکید شدبا توجه به فرارسیدن فصل سرما و تکثر وقوع حوادث طبیعی، ارتقاء آمادگی استانبه منظور مقابله با هرنوع حادثه احتمالی در اولویت کاری مدیریت بحران استان قرار گیرد.
مقدم با اشاره به بندهای مورد تاکید قرار گرفته در این ابلاغیه اذعان کرد:علاوه بر پاکسازی معابر و آبراههها، در این دستورالعمل، اصلاح پلهای کم ارتفاع در شهرها و تمهیدات لازم در مجموعه درون شهری به ویژه مسیلها و رودخانههای داخل شهرها توسط شهرداریها مورد تاکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودخانهها، جابهجایی منازل ساخته شده در حریم و معرفی مسئولان متخلف در این رابطه به مراجع قضایی نیز از مواردی است که در این نامه به آن اشاره شده است.
مقدم با اشاره به لزوم تامین سوخت کافی در فصل سرما اذعان کرد: در این دستورالعمل این موضوع به عنوان یک دغدغه طرح شده و به تامین انرژی، ذخیرهسازی امکانات و سوخت مورد نیاز در بخشهای مختلف، به ویژه پیشبینی ذخیره سوخت مایع کافی در نیروگاهها تاکید شده تا در هنگام افزایش مصرف گاز طبیعی در سایر بخشها تداوم تولید نیروگاهها میسر شود.
وی ادامه داد: کارگروه سوخت مدیریت بحران استان نیز باید این بند از دستورالعمل ابلاغی را مورد توجه قرار دهد تا دچار مشکلات احتمالی نشویم.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به لزوم طرح موارد ابلاغیه وزارت کشور در دیگر کارگروههای تخصصی مدیریت بحران استان و اطلاعرسانی از حوادث احتمالی افزود: توصیه به کشاورزان و باغداران در جهت استفاده به هنگام از سیستمهای گرمایشی ویژه باغات به منظور جلوگیری از سرمازدگی و آمادگی در خصوص پیشگیری و کنترل امراض مسری در فصول سرد از مواردی است که میتواند در کارگروههای مرتبط بیان شود.
مقدم به ضرورت آمادگی شعب جمعیت هلال احمر و اتخاذ تدابیر لازم در خصوص مشکلات احتمالی ناشی از بارشها به ویژه در بخش امداد و نجات، تجهیز پایگاههای امدادی و اسکان اضطراری اشاره کرد و گفت:در چنین اوضاعی، آمادگی کامل برای پایش و پیشبینیهای لازم به هنگام بارشها و فراهمسازی تجهیزات و تمهیدات مورد نیاز مورد انتظار است.
وی تاکید کرد: تشکیل جلسات شورای هماهنگی مدیریت بحران استانها در زمینه برنامهریزی، تعامل بین دستگاههای خدماترسان، مدیریت واحد، آمادگی حداکثری دستگاهها در فصل سرما و تجهیزآنان به ملزومات و امکانات مورد نیاز باید در دستور کار فرمانداران و بخشداران سراسر کشور قرار گیرد.