به گفته نماینده مجری طرح زهکشی اراضی اولویت دار استان، از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار، عملیات زهکشی اراضی اولویت دار توسط شرکت آب منطقه ای گلستان در سطح 42 هزار هکتار با اهدافی نظیر کنترل و جلوگیری از ماندابی و شور شدن اراضی، کنترل سیلاب و ایجاد امنیت غذایی در اراضی غربی استان گلستان در دست اجرا است که تا امروز برای این طرح 171 میلیارد تومان هزینه شده است و در سال های گذشته نیز 13هزار هکتار به بهره برداری رسیده است. 12 هزار هکتار نیز با پیشرفت 80 درصد در حال انجام است و اعتبار این طرح در سال جاری 25 میلیارد تومان است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، محسن برزعلی اظهار کرد: در حال حاضر از 42 هزار هکتار اراضی ناحیه یک این طرح، عملیات اجرایی 35 هزار هکتار توسط 4 پیمانکار در شهرستان های آق قلا، بندرترکمن و گمیشان در حال انجام است و در 7 هزار هکتار باقی مانده نیز آماده فرآیند مناقصه هستیم.
وی گفت: پیشرفت کلی طرح در سطح 120 هزار هکتار حدود 19 درصد است که در صورت تامین اعتبار لازم، نسبت به تکمیل و تسریع بخشهای باقیمانده اقدام خواهد شد.
بزرعلی افزود: در قالب این طرح(42 هزار هکتاری۵۷ کیلومتر زهکش اصلی ( درجه یک ) و 146 کیلومتر زهکش درجه دو به اجرا در خواهد آمد ( احداث یا حفر خواهد شد ) که در حال حاضر 57 کیلومتر زهکش اصلی و 82 کیلومتر زهکش فرعی ( درجه دو ) احداث گردیده است.
وی افزود: تعداد کل سازههای تقاطعی شبکه در مسیرهای فرعی 226 دستگاه میباشد که 97 دستگاه آن احداث شده است. همچنین تعداد کل سازههای شبکه اصلی 25 دستگاه است و تاکنون احداث 11 دستگاه آن به اتمام رسیده است که شامل سازههای عبوری از روی زهکشهای فرعی، سازههای عبوری از زهکشها در مسیر جادههای اصلی و مواصلاتی منطقه و سازههای تخلیه آب (زهکش به زهکش و …) است.
برزعلی مشکلات اجتماعی و کمبود اعتبار پروژه را از جمله مشکلات عمده این طرح عنوان کرد.
وی افزود: هدف از عملیات احداث زهکش های درجه ۱و ۲ در حال انجام توسط شرکت آب منطقه ای در شهرستانهای گمیشان ، ترکمن و آق قلا، رفع آبگرفتگی و تسریع در تخلیه رواناب از اراضی است.
همچنین ايجاد اشتغالزايي در منطقه، اصلاح خاك، جمع اوري رواناب سطحي در منطقه و افزايش درامد كشاورزان از دیگر مزایای اجرای این طرح است.