معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید محور توسعه قرار بگیرد، گفت: خدمات در حوزه زیرساختهای شهرکهای صنعتی باید بهبود یابد که این روند میتواند در جذب سرمایهگذار موثر و کارآمد باشد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری های صورت گرفته برای ایجاد زیرساخت ها در برخی از شهرک هایی که هنوز سرمایه گذار مستقر نشده است افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران به دنبال آن است در شهرکهای صنعتی که سرمایهگذاران حضور دارند کیفیت خدمات را ارتقاء دهد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: سرمایه ملی در جایی که سرمایهگذاری وجود ندارد نباید هزینه و بلوکه شود.
وی با اشاره به اینکه استانهای کشور در سه گروه تقسیمبندی شدند، افزود: بر اساس ارزیابیهایی که صورت گرفت استان گلستان در گروه سوم ارزیابی شد و در بین 9 استان رتبه ششم را دارد که این رتبه باید بهبود یابد.
مقیمی بیان داشت: شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان در جایگاه 25 کشور بود که اکنون به جایگاه 26 رسیده است که این امر نشان دهنده جایگاه نامناسب این استان در شهرکهای صنعتی است.
مقیمی عملکرد استان گلستان در بخش واگذاری شهرک های صنعتی به شرکت های خدمات و عمران را کمتر از 0.5 درصد کل کشور عنوان کرد و گفت: باید در این زمینه فعالیتهای جدیتری شود تا شرایط بهبود یابد.
وی اظهار کرد: سرمایه اولیه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک 50 میلیارد تومان و سرمایه ثبتی آن 23 میلیارد تومان بود که بیش از 500 میلیارد تومان ظرفیت ضمانت برای صندوق ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: 300 میلیارد تومان ظرفیت برای صنایع کوچک ایجاد شده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه 36 هزار واحد صنعتی در کشور فعال است، گفت: بیش از 28 هزار طرح در حال اجرا وجود دارد که 3 هزار واحد صنعتی 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
مقیمی از مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گلستان خواست تا با قوت و قدرت بیشتری برنامههای سازمان را پیگیری کند و گفت: در حال حاضر بیش از 613 واحد صنعتی در داخل شهرکهای صنعتی استان گلستان مستقر است.
وی گفت: در استان گلستان بیش از 22 شهرک صنعتی به بهرهبرداری رسیده و کمتر از شش شهرک صنعتی مورد استقبال صنعتگران قرار گرفته است، میزان اراضی شهرکهای صنعتی کمتر از 100 هزار هکتار است و برخی شهرکهای صنعتی گلستان امکان توسعه ندارند.
این مقام مسئول با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی استان گلستان به زودی به تصویب خواهد رسید، افزود: استارت شهرک صنعتی در منطقه اترک آغاز شده است و هنوز این پروژه تکمیل نشده به مرحله واگذاری رسیده است، این منطقه وضعیت خوبی برای صادرات دارد و در جذب سرمایهگذار خارجی بااهمیت است.
مقیمی گفت: در استان گلستان 613 واحد صنعتی فعال در شهرکهای صنعتی وجود دارد که با کمال تاسف باید گفت 489 واحد صنعتی فعال هستند و 58 درصد واحدها زیر 50 درصد ظرفیت فعالیت میکنند که اینها باید دوباره راهاندازی شوند، 80 درصد واحدهایی که زیر 50 درصد فعالیت میکنند با کمبود نقدینگی مواجه هستند.
وی با بیان اینکه در ستاد برنامه ششم موضوع تاسیس بانک صنایع کوچک به تصویب رسیده است، افزود: بانک صنایع کوچک یک تجربه جهانی است که شرایط برای ارائه تسهیلات به صنایع کوچک و صنایع بزرگ باید متفاوت باشد.
مقیمی با بیان اینکه اطلاعات مکانی یکی از نابترین اطلاعات برای تصمیمگیران و برنامهریزان است، گفت: اطلاعات بیش از 30 هزار هکتار از اراضی در سامانه GIS ثبت شده است که توسط رئیسجمهور رونمایی خواهد شد.