دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان موفق شد با برگزاری ۲۴۱ دوره مهارتآموزی در بین ۵ دانشگاه برتر کشور با بیشترین تعداد دوره با مشارکت واحدهای صنعتی و همچنین ۱۰ دانشگاه برتر در این زمینه قرار گیرد.
بر اساس آمار؛ دانشگاههای جامع علمی کاربردی، شهید مدنی آذربایجان، صنعتی امیرکبیر، رازی و علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ۵ دانشگاه برتر با بیشترین تعداد دوره با مشارکت واحدهای صنعتی را برگزار کردهاند.
همچنین بررسی دانشگاهها از نظر تعداد برگزاری دورههای مهارتافزایی نشان میدهد که دانشگاههای گیلان، الزهرا، رازی، فنی و حرفهای، علامه طباطبائی، سیستان و بلوچستان، صنعتی قم، کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، یزد و جامع علمی و کاربردی؛ ۱۰ دانشگاه برتر در برگزاری دورههای مهارتافزایی در سال ۱۴۰۲ بودند.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این خصوص گفت: کسب این رتبه حاصل تغییر مأموریت و رویکرد دانشگاه در حوزه افزایش مهارت آموزی در بین دانشجویان و فارغالتحصیلان بوده که در این راستا برنامهریزیهای متعددی صورت گرفته است.
دکتر شتایی افزود: با توجه به زیرساختهای فراهم شده در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و با هدف ارتقاء آموزشهای عملی دروس برای دانشجویان، قطعا روند مهارت آموزی با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.
گفتنی است: بررسیها نشان میدهد که حدود ۷۰ درصد از دورههای برگزار شده در سال ۱۴۰۲ دورههای تخصصی مهارتافزایی بودند و نزدیک به ۳۰ درصد از این دورهها عمومی بودند. این موضوع نشان میدهد که دانشجویان با هدف جذب بیشتر در بازار کار و صنعت از دورههای تخصصی مهارتافزایی استقبال میکنند.
در سال ۱۴۰۲، ۵۷ درصد از کل دورههای مهارتافزایی به صورت حضوری برگزار شده و این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش زیادی داشته است. در سال ۱۴۰۱، ۸۶ درصد از دورهها به صورت غیر حضوری برگزار شده بودند. به نظر میرسد یکی از دلایل افزایش دورههای حضوری در سال ۱۴۰۲، دوران پسا کرونا بوده که دانشگاهها دوباره در حال برگزاری دورههای حضوری و بازگشت به روند پیش از کرونا هستند.
همچنین به نظر میرسد که دانشجویان به دورههای حضوری، علاقه بیشتری دارند.
مقایسه مقطع تحصیلی دانشجویان شرکتکننده در دورههای مهارتافزایی نشان میدهد که دانشجویان کارشناسی بیشتر از سایر مقاطع تحصیلی در این دورهها شرکت میکنند.