نماینده ولیفقیه در گلستان گفت: حق کارگر باید بر اساس واقعبینی و انصاف داده شود.
آیتالله سیدکاظم نورمفیدی در دیدار معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جامعه کار و تلاش استان گلستان اظهار کرد: ممکن است در نظام حقوقی همه را یکسان ببینیم اما آیا این با انصاف و عدالت مساعد است؟، عدالت و انصاف اقتضاء میکند هر کسی به اندازه و ارزش کار، تعهد و تخصصی که دارد باید دیده شود.
وی با بیان اینکه تا رقابت و سنجش نباشد جامعه تکان نمیخورد، تصریح کرد: اگر حس رقابت ایجاد نشود همه فکر میکنند همین که هستند عالی است.
نماینده ولیفقیه در گلستان با تاکید بر اینکه مسئله حقوق کارگر نباید به نحوی باشد که کارفرما وحشت کند، افزود: اگر شرایط تحمیل وجود نداشته باشد برخی واحدهای تولیدی میتوانند صدها نفر را به کارگیری کنند.
نورمفیدی با بیان اینکه توسعه تعاونی خوب است اما قبل از آنکه تعاونی را تکثیر کنیم باید فرهنگ تعاونی را در جامعه نهادینه کنیم چراکه هر چه تعاونی زیاد باشد اما فرهنگ تعاونی وجود نداشته باشد اختلاف و منافع شخصی به وجود میآید.
وی فلسفه تشکیل تعاونی را در تعدیل اقتصاد کشور دانست و افزود: تعاونی برای این تشکیل شد که سرمایه منحصر در جاهای خاص نشود و در اختیار عامه جامعه قرار بگیرد.
نماینده ولیفقیه در گلستان با اشاره به اینکه اقتصاد بر پایه سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی است، اظهار کرد: متاسفانه کاری برای فرهنگسازی تعاونی نشده است، تعاونیها بیشتر در بخش توزیع، خرید و فروش فعال هستند.
نورمفیدی با بیان اینکه تعاونی روستایی باید بر توسعهیافتگی روستا اهتمام داشته باشد، ابراز داشت: اصلا چنین مسائلی در تعاونیها دیده نمیشود و فقط به مسائل سود و خرید و فروش بسنده شده است.
وی با اشاره به اینکه تعاونی یعنی همه برای هم و به نفع هم کار کنند، گفت: اگر چنین رویهای از تعاونی دنبال شود بازدهی بالایی به دنبال خواهد داشت و مردم به تعاونی گرایش پیدا میکنند.
نماینده ولیفقیه در گلستان با بیان اینکه از دولت تدبیر و امید انتظار میرود مشکلات را به صورت ریشهای و اساسی بررسی کند، افزود: طرحهای پیشبینی شده در حوزه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی خوب است اما اگر در میدان عمل پیاده نشود نتیجهبخش نخواهد بود.
نورمفیدی با بیان اینکه کار نباید امری ناچاری و تحمیلی باشد، گفت: کار باید با فطرت و طبع انسان همخوانی داشته و یک امر دوستداشتنی باشد.
وی با اشاره به اینکه کار در آموزههای دینی از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: امام راحل وقتی کارگر را معرفی میکنند میگویند کارگر ارزشمند است این جمله امام راحل میتواند فرهنگسازی کند.
آیت الله نورمفیدی بیان داشت: استاد دانشگاه، کشاورز، کارگر و مرجع تقلید همه کار میکنند خدا هم کار میکند که این فرهنگ باید در جامعه وارد شود در غیر این صورت پیشرفت کشور با سستی مواجه میشود.