صادقعلی مقدم ظهر امروز چهارشنبه در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بحران گلستان در گرگان افزود: بر اساس اعلام دستگاه جهاد کشاورزی، بیشترین خسارات سیل اخیر متوجه بخش کشاورزی استان بود و 740 میلیارد ریال به این بخش خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: 42 هزار هکتار ازاراضی کشاورزی استان دچار خسارت شدهاند که اکثرا شامل محصول گندم بوده است.
مقدم یادآور شد: اگرچه هنوز آمار ریز خسارات کشاورزی ذکر نشده و مشخص هم نیست بیشترین زمینهای خسارت دیده زراعی متعلق به کدام منطقه از استان هستند، اما تصور میشود، شهرستان گنبد سهم بیشتری از خسارات زراعی را به خود اختصاص دهد.
وی تصریح کرد: بر اساس برآورد اولیه خسارات، سیل اخیر170 میلیارد ریال خسارت نیز به راههای ارتباطی و مواصلاتی استان وارد کرده است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان اضافه کرد: این خسارات از ابتدای رودی استان درمحدوده حوزه شهرستان بندرگز تا سمت شهرستان مراوهتپه به شکل نقطهای وارد شده و با این تفاسیر میتوان گفت که بسیاری از نقاط استان در این بخش دچار خسارت شدهاند.
مقدم با اشاره به خسارت وارده به دیگر تاسیسات این استان شمالی متذکر شد: بر اساس این گزارش سیل 29 فروردین ماه امسال، 30 میلیارد ریال به تاسیسات مهندسی رودخانه و آبخیزداری استان آسیب وارد کرده است.
وی یادآور شد: اماکن مسکونی در استان بر اثر سیل اخیر پنج میلیارد و500 میلیون ریال دچارخسارت شدند که به نظر میرسد بخشی از این خسارت ها معطوف به شهرستان گنبد کاووس شود.
به گفته مقدم: شریانهای حیاتی استان نیز در حادثه طبیعی اخیر، به میزان چهار میلیارد و 500 میلیون ریال دچار تخریب شدند که بیشتر این خسارات به زیرساختهای برق و مخابرات شهرستان رامیان اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: برآورد اولیه خسارات سیل اخیر در گلستان قطعی نیست و جمعبندی نهایی به زودی به کشور ارسال میشود.
این مسئول گلستانی ادامه داد: خسارت نهایی بر اساس فرمهای 14گانه در حال تنظیم و جمعبندی است که به محض تکمیل شدن تقدیم کشور میشود.
مقدم خاطرنشان کرد: انتظار داریم تا براساس خسارت وارده و برآورد اعتباری، برای بازسازی مناطق آسیبدیده اقدام مناسب و موثری از جانب مسئولان کشور انجام پذیرد.
وی ابرازامیدواری کرد با توجه بیشتر دولت به موضوع خسارتهای وارده سیل به گلستان، اعتبار مناسبی برای بازسازی مناطق آسیبدیده استان اختصاص یابد.