مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: دغدغه دستگاهها در زمینه اطلاعرسانی باید به کارگروه آموزش و اطلاعرسانی منتقل شود تا بتوان برای رفع این نگرانی برنامهریزی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بحران استان، صادقعلی مقدم در جلسه کارگروه تخصصی آموزش و اطلاع رسانی مدیریت بحران در محل صدا وسیمای گلستان افزود: کارگروهها به منزله اتاق فکر مدیریت بحران هستند و حضور در جلسات آن باید توام با دغدغه کارشناسی باشد.
وی خاطرنشان کرد: به سهم خودم از صدا وسیمای استان تشکر میکنم چرا که همراهی این مجموعه با مدیریت بحران تاکنون بسیار خوب و توام با تعامل بوده است.
مقدم با تاکید بر اهمیت اطلاعرسانی مناسب از حوادث طبیعی در استان اضافه کرد: با اطلاعرسانی به موقع میتوان از خبرسازی منابع غیر رسمی جلوگیری کرد .
وی ادامه داد: در اطلاعرسانی این حوادث باید از مراجع رسمی همچون فرمانداران و روسای دستگاههای اجرایی متولی بهره جست تا اطلاعات صحیح و کارشناسی به افکار عمومی انتقال یابد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان افزود: این رویکرد صحیح اطلاعرسانی در مدیریت بحران، میتواند مبتنی بر یک اسناد رسمی باشد.
مقدم با اشاره به کارهای استان در زمینه ایمنسازی زلزله تلاش زیادی در مقاومسازی و بازسازی مناطق بافتهای فرسوده استان اضافه کرد: با وجود این کارها، هنوز ساخت و ساز غیراصولی با مجوز و بدون مجوز در استان ادامه دارد و البته با توجه به وظیفه ای که قانون بر عهده ما گذاشته این موضوع را به طور مکرر اعلام میکنیم .
وی تصریح کرد: صدا و سیمای استان به عنوان رئیس کارگروه تخصصی آموزش و اطلاعرسانی برنامه یک مناظره تلویزیونی بابت پرداختن به این موضوع را تدارک ببیند تا در آن علاوه بر مدیریت بحران، دستگاههای مسئول در این حوزه همچون، راه وشهرسازی، شهرداری، نظام مهندسی ساختمان و اساتید دانشگاهی صاحبنظر، حضور داشته باشند تا مشخص شود که به چه دلایلی این تخلفات همچنان تداوم دارد.
به گفته مقدم: بخش عمدهای از ساخت و سازهایی که در تپههای لسی گرگان انجام میپذیرد، قطعا پیامد فاجعهباری خواهند داشت.
وی ادامه داد: در زمینه ساختوساز رسما به عنوان بحث حقوقی مدیریت بحران اعلام میکنم با شناسنامه دار کردن این ساختوسازها مخالف هستیم.
این مسئول گلستانی یادآور شد: اعتقاد داریم بر اساس مطالعات رسمی دولت، سه تهدید با خطرپذیری بالا و در حد قرمز، همچون زلزله، رانش و سیل به شدت این منطقه را تهدید میکند و این حوادث گرگان رانیز تحت تاثیر خود قرارخواهد داد.
مقدم با اشاره به برخی بیتفاوتیها به موضوع بحران بلایای طبیعی اظهار کرد: این بیتفاوتی به مقوله بحران حوادث طبیعی به آن دلیل است که وظیفهمندی برای دستگاهها تعریف نکردیم و دستگاهها پشت مدیریت بحران پنهان شدهاند و انتظار دارند وظایف ذاتی آنان را این مجموعه یا استانداری انجام دهد در حالی که دولت به هر دستگاهی بر مبنای وظیفهمندی و سیاستهای ذاتی آن دستگاه بودجه میدهد.
وی در پایان با اشاره به تاکید استاندار گلستان مبنی بر نظارت و بررسی عملکرد کارگروهها تخصصی خاطرنشان کرد: در سال جاری بر موضوع نظارت و ارزیابی کارگروههای تخصصی مدیریت بحران جدیتر از گذشته عمل میشود.
در ادامه قائم مقام سازمان صدا و سیما مرکز گلستان گفت: زمینه های موجود برای بروز حوادث طبیعی در استان می طلبد تا ازآمادگی لازم برای مواجهه با آنها برخوردار باشیم.
مهدی حمزه ای افزود: باید موضوعات خاص در حوزه حوادث طبیعی را در کارگروه مشخص کرده و سپس پیشنهادات اعضاء در باره آن موضوع مشخص شود و سپس آن را جمع بندی کنیم.