معاون هماهنگی امورعمرانی استاندار در نشست مشترک مدیران سابق دفتر امور شهری و شوراهای استانداری با تشکر از همراهی و همکاری مدیران اسبق دفترشهری گفت: هدف از برگزاری این جلسات، ارتباط خوب و مفید باگذشته و بهره گیری و استفاده از تجربیات و دانش فنی است.
رضا مروتی گفت: مرور سیاست گذاریها برای دفتر شهری و نگاه به عملکردگذشته و نتایج منفی و مثبت حاصل از آن فارغ از انتقادات مطروحه،یکی از دستاوردهای خوب برگزاری این جلسات است چراکه امروزه دفتر شهری، دیگر فرصت آزمون و خطای کارهای گذشته را ندارد.
وی افزود: فعالیتهای مجموعه دفترشهری استانداری با توسعه و عمران شهری نزدیک است و خروجی عملکرد این دفتر برای مردم قابل رویت و مقیاس گذاری است و از قاعده کیفی صرف تبعیت نمی کند و بخش قابل ملاحظه ای از آن کمی است.
مروتی از اعضای حاضر در جلسه خواست که تجربیات،ابزارها و ساختارهای لازم جهت به نتیجه رساندن سیاستهای تدوین شده حوزه مرتبط با شهرداریها و شوراها را ارائه دهند و تاکید کرد: سیاستگذاری و قاطعیت درپیگیری و نتیجه بخشی و اثربخشی سیاستها و پیداکردن راهکارهایی که چگونه میتوان شهرداریها وشورایهای شهررا به طی این سیاستگذاریها به عنوان یک ساختار کلان حاکمیتی مجاب کرد با دفتر شهری است و طی طریق و به نتیجه رسیدن آن نیز همیاری و همکاری لحظه به لحظه دفتر امورشهری وشوراها ضروریست.
وی همچنین افزود: در توسعه و عمران شهری دو بخش ظرفیت مردمی و شورایی و بخش حاکمیتی در اداره جامعه جهت مباحث زیرساختی داریم که در حال حاضرباتوجه به اینکه تمام اندام شهری در اختیار این دو نهاد نیست و این امور قابل واگذاری یک طرفه به شورا یا شهرداری نیست فلذابهترین مرجع هماهنگ کننده آن دفترامور شهری و شوراهای استانداری است که میتواند این دو را باهم هماهنگ نماید.
معاون عمرانی استانداردر ادامه گفت: رشد هماهنگ همه شهرها را میخواهیم و اگر بنیان گذاری شهرها درست باشد قطعا شهرهای استان از امکانات خوب و متناسب برخوردار خواهد شد ولو اینکه آن شهر کوچک یا تازه تاسیس باشد فلذا همزمان با تاسیس شهر باید تمامی اقتضائات آن دیده شود و برای آن فکر و برنامه ریزی شود نه اینکه بگذاریم شهر به رشد و تراکم حداکثر برسد و بعد به دنبال راهکار باشیم.
وی گفت: متاسفانه هنوز سرانه ها ونیازمندیهای مردم شهر در سطح جامعه برای داشتن شهری آرام درست تبیین نشده است و متاسفانه منتظریم احساس نیاز و مشکلات عمده مثلا ترافیک شهری فراهم شود و بعد به سمت راه حل و درمان آن برویم.
مروتی با تاکید بر اینک هراه مدیریت شهری از طریق پیشگیری و پیش بینی است گفت: نباید بگذاریم مشکلات ایجاد شود و بعد به فکر درمان آن بیافتیم.
معاون عمرانی استاندار همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: آموزش نیز از موضوعات مهم است و باید مستمرا وظیفه ذاتی روزمره شهرداریها و شوراها برای آنها تبیین و تشریح شود.
مروتی گفت: جهت ارتقای شاخص های شورایی، ساختار و برنامه ای را طراحی و تدوین کنید که شورای پژوهش فعالتر از گذشته شود و مصوبات و لایحه های شوراهای شهر قبل از ورد به شورا، در این شورا بحث و بررسی شود.
مروتی همچنین گفت: این شورا به مرکز پژوهش های شوراهای اسلامی در استان تبدیل شود تا هر طرح و برنامه ای که دارای یک سری ویژگیها و مقیاس های خاص باشد از قبل در این مرکز روی آن کارکارشناسی و علمی شود و از تکرار مصوبات مغایر قانون در شوراهای مختلف سطح استان جلوگیری بعمل آورد و نتایج آن به بهبود و ارتقاء کیفیت مصوبات منجر گردد.
وی افزود: مصوبات شوراهای شهر، شمایی کوچکتر از مجلس شورای اسلامی و تمرینی از مشروطه کوچک است و باید فرآیندی را طی نماید تا خیلی از مصوبات رد شده دارای مشکل قانونی ، مجددا در سایر شهرها مطرح نشده و سبب کاهش ثبات و شانیت شورا نگردد.
معاون عمرانی استاندار در خاتمه خواستار تقویت و فعال تر شدن دفتر امورشهری وشوراها درحوزه پیگیری تخلفات شوراها و شهرداریها و استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف استان جهت ایجاد قانون مداری و وظیفه مندی در سطح شوراها شد.