رئيس شوراي حمل و نقل گلستان، احداث آزاد راه نوكنده به آشخانه و توسعه خطوط ريلي را، دو پروژه اساسي اين بخش در استان بيان كرد و گفت: ثبت 42 هزار ترافيك روزانه در حد فاصل گرگان به گنبد و بالعكس، نياز استان را به احداث و توسعه اين زيرساخت ها دو چندان ساخته است.
به گزارش اداره روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان، مهندس”ابراهيم مبارکقدم” در جلسه اي به منظور بررسي راهكارهاي تامين اعتبار و تكميل پروژه هاي بخش حمل و نقل استان با حضور “نبي هزارجريبي” نماينده محترم مردم گرگان و آق قلا در مجلس شوراي اسلامي، افزود: در شرايط فعلي، مسير بزرگراه اصلي به دليل عبور حجم بالاي ترافيك با كاهش سطح سرويس مواجه شده و لذا نياز به تقويت و اجراي ساير مدهاي حمل و نقل در استان است.
مديركل راه و شهرسازي گلستان اضافه كرد: با توسعه خطوط ريلي نيز، حجم بالايي از ترافيك روزانه از مسيرهاي ارتباطي استان به سمت اين نوع حمل و نقل سوق مي يابد و سبب كاهش 50 درصدي ترافيك خواهد شد.
مبارك قدم، راه اندازي و توسعه قطارهاي حومه اي و بين شهري را، راهكار مهم برون رفت از اين شرايط در حوزه حمل و نقل ريلي ذكر كرد و گفت: توجه به موقعيت آينده ايستگاههاي پيش بيني شده در خطوط ريلي استان بويژه در مسير گرگان- مشهد و اتصال آنها با خطوط شهري يكي ديگر از راه هاي كاهش ترافيك و هزينه هاي حمل و نقل درون شهري مي باشد.
در اين نشست، راهكارهاي تامين اعتبار و تكميل فاز اول كمربندي گرگان و شروع فاز دوم آن، ساخت راه آهن گرگان- مشهد و جانمايي ايستگاه گرگان مورد بحث و بررسي قرار گرفت و مقرر شد در آينده اي نزديك معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيرساخت هاي حمل و نقل كشور بازديدي از اين پروژه ها داشته تا تصميمات لازم جهت تداوم و آغاز عمليات اجرايي و ابلاغ اعتبار آنها اتخاذ شود.
طول راه هاي استحفاظي استان گلستان حدود پنج هزار كيلومتر است كه شامل 274 کیلومتر بزرگراه،730 کیلومتر راه اصلی، 254 کیلومتر راه فرعی و آسفالته و 3501 کیلومتر راه روستایی مي شود.
همچنين خطوط اصلي راه آهن گلستان نيز بيش از 150 كيلومتر است كه از گلوگاه در غرب استان آغاز و پس از عبور از گرگان مركز استان به سمت ايستگاه و پايانه مرزي اينچه برون مي رود.
در طول مسير اين خطوط، هشت ايستگاه باري و مسافري احداث شده است.
استان مرزی گلستان در شمال كشور واقع شده و بیش از 20 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در همسایگی کشور ترکمنستان، دریای خزر و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی قرار دارد.