نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ درشهرستان آق قلا

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=317638کپی به کلیپ‌بورد

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ درشهرستان آق قلا

 فرماندار شهرستان آق قلا بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدا تاکید نمود.

 به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان آق قلا،”الیاس هیوه چی” در حاشیه بازدید از طرح تفکیک زباله های خشک از مبدا که با حضور اعضای کارگروه پسماند شهرستان برگزار شد در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی شهرستان گفت: موضوع تفکیک زباله از مبدا باید به عنوان یک فرهنگ عمومی و غالب در جامعه ترویج و نهادینه شود.

 وی آشنائی دانش آموزان در حوزه پسماند را از ضروریات اجرایی شدن این طرح دانست و افزود:از این طریق علاوه بر آشنایی دانش آموزان با مزایای استفاده از پسماندها، زمینه برای توسعه و ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدا در سطح جامعه فراهم می شود.

 فرماندار شهرستان آق قلا بیان داشت:حساسیت های بسیاری در حوزه پسماند وجود دارد و شهرداری ها روزانه برای جمع آوری،تفکیک، پردازش و دفع زباله هزینه های گزافی متحمل می شوند.

 رئیس کارگروه پسماند شهرستان آق قلاتصریح کرد: با توجه به اعتبارات پیش بینی شده برای اجرای طرح پسماند،بایستی شاهد بهبود شرایط جمع آوری و تفکیک زباله ها باشیم و این درحالی است که هنوز مشکلات زیادی دراین حوزه وجود دارد.تفکیک زباله های تولیدی شهر باید از مبدا انجام شود و این درحالی است که آمار اجرای این طرح در سطح شهر به نسبت کل زباله های تولیدی، کمتر از 10 درصد است.

 وی تفکیک زباله را اقدامی در راستای حفظ منابع ملی دانست و افزود: تفکیک زباله از مبدا علاوه بر کارآفرینی، موجب افزایش درآمدهای پایدار شهری خواهد شد.باید از تمام ظرفیت های شهروندی در راستای اجرای طرح تفکیک زباله استفاده شود چرا که شهرداری به تنهایی قادر به اجرای کامل و موثر این طرح نیست.

 “هیوه چی” به نقش موثر رسانه ها در راستای انجام کار فرهنگی و فرهنگ سازی در زمینه تفکیک زباله از مبدا اشاره و اظهار کرد: رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید علاوه بر اطلاع رسانی در این حوزه، برای تبدیل موضوع تفکیک زباله به یک فرهنگ غالب در جامعه تلاش کنند.

 خانم امانی داز پیمانکار طرح تفکیک زباله خشک از مبدا در خصوص تشریح این طرح در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری شهرستان آق قلا گفت:این طرح با هدف افزایش میزان تفکیک پسماند خشک قابل بازیافت از مبداء،و کاهش هدر رفت و دفن این پسماندها و در نتیجه جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی در بهمن ماه سال 1394 در شهر آق قلا آغاز گردید و تا کنون بسیار موفق بوده است.از مزایای اجرای این طرح در شهر آق قلا می توان به موارد زیر اشاره کرد:1-افزایش آگاهی خانوارها و مراکز تولیدکننده پسماند در خصوص فواید بازیافت و تفکیک از مبداء پسماند2- اجرای منظم جمع آوری پسماند خشک از مبداء به صورت حد اقل هفته ای یک بار 3- فاصله مناسب مرکز جمع آوری و خرید پسماند خشک از محدوده شهری و بنابراین کاهش خطرات بهداشتی و زیست محیطی و آلودگی صوتی ماشینهای جمع آوری کننده 4- ساماندهی و نظم بخشیدن به کار مراکز و راننده های محلی پسماند که به صورت سنتی به کار خرید و جمع آوری پسماند خشک قابل بازیافت مشغول بوده اند 5- افزوده شدن اقلامی مانند پارچه و شیشه به لیست پسماندهای خشک ارزشمند و بنابراین جلوگیری از آتش زدن و ایجاد آلودگیهای زیست محیطی توسط این پسماندها 6- اشتغال زایی برای حد اقل چهار نفر که در مرکز خرید پسماند خشک از مبداء و بازیافت پارچه مشغول به کار می باشند.

 روند اجرای طرح تفکیک از مبداء پسماند خشک در شهر آق قلا:

 در این طرح شهر آق قلا از نظر تعداد خانوار، تقریبا به 8 منطقه کاری تقسیم شد و از بین راننده هایی که قبلا به کار جمع آوری پسماند خشک به صورت سنتی در سطح شهر مشغول بودند 8 راننده انتخاب گردید و برای هر راننده یک منطقه کاری، مشخص گردید.برای تمامی راننده ها لباس کار ودستکش و کارت شناسایی معتبر با عنوان مامور جمع آوری پسماند خشک از مبداء، تهیه و روی تمامی ماشین های طرح، آرم بازیافت درج شده و ملودی مخصوص نصب گردید.

 آموزش خانوارها و اماکن و مراکز تولید کننده پسماند خشک، با استفاده از 6 آموزشگر با رشته مهندسی بهداشت محیط انجام شده است و جهت آموزش خانوارها، دفترچه آموزشی تهیه گردیده و به هر خانواری کد جداگانه اختصاص یافته است تا نحوه همکاری هر خانوار مشخص گردد. این دفترچه جهت انجام قرعه کشی از بین خانوارهای همکاری کننده در طرح، و برای تشویق خانوارها در نظر گرفته شده است.

 پسماند خشک ارزشمند که توسط مامورین طرح از خانوارها جمع آوری شده است برای بار دوم کاملا به بخشهای جداگانه از جمله، پت، پلاستیک سفید، پلاستیک رنگی، لاک تصفیه شده، لاک درهم، آیم پک، کاغذ و مقوا، پارچه، شیشه، آهن، حلب سفید و سیاه، فلزات رنگی و غیره تفکیک و جداسازی شده و به قیمت روز از مامورین خریداری می گردد.

 پارچه ها و ضایعات نساجی خریداری شده در مرکز توسط دستگاه خرد کن کاملا خرد شده و به محصولات الیافی تبدیل می گردد و به این ترتیب حجم عظیمی از ضایعات نساجی که قبلا به روشهای کاملا غیر بهداشتی، از جمله آتش زدن و یا دفن در زمین، دفع می گردیدند ساماندهی شده و جهت مصارف مفیدی به فروش می رسد.

 یکی از پسماندهای خشکی که به عنوان اقلام ارزشمند خریداری می گردد در این طرح خریداری می گردد، پارچه و شیشه می باشد که قبلا خریداری نمی شده است.

 از نوآوریهای این طرح بازآفرینی مواد بازیافتی می باشد از جمله:ساخت و توزیع باکسهای جهت جمع آوری کاغذ باطله به ادارات سطح شهر مناسبت هفته دولت که از ضایعات یک کارخانه نساجی ساخته شده است و طراحی آن طوری است که فضای زیادی را نمی گیرد به طوری که عرض کمی دارد ولی حجم آن 120 لیتر می باشد. قیمت این سطل نسبت به سطلهای هم حجم خود نیز کمتر می باشد.

 ساخت چهار پایه های تا شو و کیف خرید ثابت برای جلوگیری از استفاده بی رویه از کیسه پلاستیکی از ضایعات کارخانه فرش و پارچه های سرقیچی مبل سازی و دکمه های دورریز

 برنامه های آتی طرح تفکیک پسماند خشک از مبداء در شهر آق قلا

 1-توزیع باکس مخصوص کاغذ باطله برای تمامی اداره های سطح شهر آق قلا

 2-برگزاری کلاسهای آموزشی روشهای صحیح تفکیک در مدارس و خانوارها

 3- امکان سنجی اضافه کردن اقلامی همانند پسماندهای غذایی، بسته بندیها، باطری، پسماندهای الکترونیکی، ظروف یک بار مصرف در طرح و بررسی توجیه اقتصادی آن به کمک NGO های فعال در زمینه محیط زیست در شهرستان آق قلا، جهت افزایش کمیت و کیفیت تفکیک از مبداء پسماند.

 

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ درشهرستان آق قلا

 

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ درشهرستان آق قلا

 

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ درشهرستان آق قلا

 

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ درشهرستان آق قلا

 

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ درشهرستان آق قلا

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار