مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: نگاه فعلی جامعه نسبت به نقش و وظیفهاش در مدیریت بحران باید تغییر یابد و آنان در فرآیند مدیریت بحران سهیم شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بحران گلستان از گرگان، “صادق علی مقدم” امروز عصر در نشست خبری با خبرنگاران استان گلستان به مناسب هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در محل این اداره کل اظهار کرد: در چرخه مدیریت بحران، آگاهی و ایجاد احساس نیاز در مردم برای نقشآفرینی در زمان مواجهه با پدیدههای طبیعی باید به عنوان یک ضرورت مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: دستگاههای متولی هم باید در آموزشهای جامعه محور خود، نقش مردم را تبیین کنند و این تصور را که شما نباید هیچ کاری کنید که دستگاههای امدادی و خدماتی هستند، باید از نگرش جامعه پاک شود.
مقدم با اشاره به 72 ساعت طلایی اولیه در زمان بروز حوادث طبیعی اذعان کرد: در چنین شرایطی تنها کسانی که میتوانند تا پیش از رسیدن نیروهای امدادی و عملیاتی به افراد آسیبدیده کمک کنند، همانانی هستند که در منطقه حضور دارند و میتوانند با اقدامات اولیه خود موجب حیات بخشیدن به کسانی شوند که دچار آسیب شدهاند.
وی تصریح کرد: تجربه ثابت کرده، فقدان آگاهی مردم در حین حادثه و فرآیند مقابله موجب شده، افراد آسیبدیده به دلیل ناآگاهی مردمی که به یاری آنان شتافتهاند، موجب تشدید مشکل جسمی و حتی آسیبهای نخاعی آنان شدهاند.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به نقش اطلاعرسانی و آگاهی مردم در ایمنسازی جامعه افزود: بالاترین نقش مدیریت بحران، آموزش مردم برای مشارکت آگاهانه است و چنانچه در زمان اولیه حادثه تمام اتفاقات توسط مردم آموزشدیده با استفاده از منابع محلی مدیریت شود، بخش مهمی از دغدغه جوامع در آن موعد رفع میشود.
مقدم تصریح کرد: سرمایهگذاری در بخش پیشگیری تا سه برابر نسبت به پاسخ آورده دارد و همین موضوع لزوم سرمایهگذاری در این بخش را دوچندان میسازد.
وی در ادامه با اشاره به زلزله به عنوان مهمترین تهدید طبیعی برای استان اضافه کرد: با وجود برنامههای متعدد آموزشی، هنوز جامعه ما برای مواجهه با این پدیده طبیعی نیست و رفتار ما در لحظات اولیه وقوع این پدیده طبیعی سراسیمه و توام با هیجان است.
مقدم ادامه داد: مردم به عنوان سرمايههاي ارزشمند اجتماعي، به خوبي قادر هستند تا در ارتباط با مسائلي که حيات آنها را متاثر ميسازد، تصميمسازي کنند که دامنه اين مشارکتهاي درونزا، مراحل پيش تا پس از بحران را در بر ميگيرد.
وی ادامه داد: ظرفيتسازي، ايجاد و تقويت حس اعتماد و شکلگيري شبکه گستردهاي از روابط همکاري اجتماعی در فرآیند مدیریت بحران، علاوه بر دوام و پاسخدهي مناسب به مطالبات، موجب کاهش هزينهها میشود.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان با گرامیداشت روز پنجم دی ماه، سالروز حادثه تلخ زلزله بم و نامگذاری آن به روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی اذعان کرد: این روز یادآور حادثه تلخی است که با بیش از 70 هزار کشته و مجروح نشان داد که به چه میزان در برابر پدیدهای همچون زلزله آسیبپذیر هستیم.
مقدم تصریح کرد: در این روز مانورهایی در استان با هدف آمادگی جامعه در برابر زلزله انجام گرفته است که انتظار میرود بتواند حداقل هماهنگی بین دستگاههای عملیاتی را برای مواجهه با زلزله مهیا سازد.
وی درادامه با اشاره به تلاش استان برای جبران خسارت برودت و یخبندان اخیر در گلستان اذعان کرد: با تلاش مجموعه مدیران و نمایندگان مردم در مجلس وشورای اسلامی مبلغ 105 میلیارد تومان اعتبار به کلستان اختصاص یافت که 5 میلیارد تومان از این مبلغ تحت عنوان تملک دارایی است که صرف بازسازی زیرساختها خواهد شد.
مقدم تصریح کرد: طبق قانون 100 میلیارد تومان نیز درصورت تخصیص برای بحث استمهال و اعطای تسهیلات کمبهره به خسارتدیدگان گلستانی اعطاء خواهد شد.
پنجم دی ماه مصادف با واقعه زلزله بم که منجر به کشته شدن بیش از 35هزار نفر از هموطنان شد، در تقویم رسمی کشور «روز ملی ایمنی در برابر زلزله» نامگذاری شدهاست.