مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: نقش تشکلهای مردم نهاد استان، درفرآیند مدیریت بحران نیازمند توجه، ساماندهی و فعالیت بیشتر است.
صادقعلی مقدم امروز در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران استان گلستان در گرگان اظهار کرد: با ساماندهی تشکلهای مرتبط با حوادث غیرمترقبه در چهار چرخه مدیریت بحران« پیشبینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله وبازسازی و بازتوانی، میتوان از توانمندی آنان به بهترین وجه سود برد.
وی ادامه داد: تجارب دنیا در حوزه مدیریت بحران، نشان داده که مشارکت مردمی در فرآیند حوادث، یک نقش تعریف شده است و با بهکارگیری ازاین قابلیت توانسته بخش مهمی از امور این بخش را در حوادث مدیریت کند.
مقدم خاطرنشان کرد: بر این اساس بر آن هستیم تا با کمک اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری به عنوان متولی کارگروه تشکلهای مردم نهاد استان، ضمن هدایت تشکلهای مردم نهاد و رونق بخشی به فعالیتهای مرتبط با مدیریت بحران از توانمندی آنان در شرایط مختلف حوادث طبیعی استفاده بهتر و بیشتری شود.
وی یادآور شد: خوشبختانه تشکلهای مردم نهاد در گلستان در مقاطعی منشاء حرکات ارزشمندی به ویژه در پروژه موفق «UN» بودهاند که همین موضوع نشان از توانمندی این بخش غیردولتی در استان است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان تصریح کرد: استفاده از تجارب اعضای تشکلهای مردمنهاد می تواند در زمینه آگاهیبخشی به جامعه و ارایه آموزشهای لازم در قبل، حین و پس از بروز اینگونه حوادث به مدیریت بحران و کاستن از میزان خسارات و تلفات کمک موثری کند.
مقدم ادامه داد: طی این سالها تلاش شد تا از نیروهای مردم در پروسه پیشگیری و اطفای حریق منابع طبیعی استان تحت عنوان گروههای 22 نفره استفاده شود اما مطمئنا ظرفیت استان بالاتر از ظرفیت فعلی است.
وی یادآور شد: در فرآیند مدیریت بحران در حوزه بازسازی و بازتوانی میتوان از توان تشکلهای خیریه وهیاتهای مذهبی استان نیز سود برد و با آموزش مناسب آنان را نیز در این حوزه برای فعالیتهای انساندوستانه مهیا ساخت.
مقدم اذعان کرد: سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای مردمی در صورت توانمندسازی نقش موثر و بیبدیلی در مدیریت بحران ایفاء خواهند کرد.
وی با تاکید بر اهمیت جایگاه کارگروه تخصصی تشکل مردم نهاد مدیریت بحران اضافه کرد: برگزاری منظم جلسات کارگروه تشکلهای مردم نهاد، آموزش مناسب این تشکلها برای ایجاد آمادگی در آنان به ویژه در زمان حوادث غیرمترقبه، برگزاری نشست تخصصی توام با تعامل بین تشکلهای مردمنهاد و دستگاههای عملیاتی مدیریت بحران از جمله اقداماتی است که میتواند منجر به تقویت جایگاه این کارگروه تخصصی شود.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان یادآور شد: این تشکلها نباید تنها به شهرها محدود شوند بلکه باید از توان دهیاران، تشکلهای مذهبی و بسیج در روستاها نیز سود برد تا بتوان از ظرفیت آنان برای مدیریت حوادث احتمالی استفاده کرد.
مقدم با اشاره به نشست با مدیر کل جدید امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان درزمینه فعالسازی و ساماندهی تشکلهای مردمنهاد استان ادامه داد: در این جلسه به دنبال بررسی راهکاری موجود برای تقویت این کارگروه و استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در تشکلهای مردم نهاد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به علاقهمندی مدیر کل جدید این اداره کل انتظار میرود، کارگروه تخصصی تشکلهای مردم نهاد مدیریت بحران استان بیشتر از گذشته در جهت اجرای شرح وظایف مصوب و منویات کارگروه تخصصی گام بردارد.
قراراست فردا مدیر کل مدیریت بحران گلستان در نشستی با مدیر کل امور اجتماعی آخرین وضعیت کارگروه تشکلهای مردم نهاد استان در عرصه مدیریت حوادث غیرمترقبه استان را بررسی کرده و درزمینه فعالیت بیشتر این کارگروه تخصصی بحث وتبادل نظر شود.
کارگروه تشکلهای مردمنهاد مدیریت بحران، از جمله کارگروههای 15 گانه مدیریت بحران گلستان است که ریاست آن بر عهده مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری است.