کار رسانه‎ای در مدیریت بحران تخصصی است

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir/?p=305932کپی به کلیپ‌بورد

کار رسانه‎ای در مدیریت بحران تخصصی است

مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: مدیریت بحران یک بخش تخصصی است و به این دلیل کار رسانه‎ای در آن، نیازمند تربیت خبرنگارانی است که این بخش را بشناسند و با آن آشنا باشند.
صادق‎علی مقدم صبح امروز در گفت‎وگو با پایگاه اطلاع‎رسانی مدیریت بحران استان گلستان اظهار کرد: نقش انکارناشدنی رسانه در چرخه مدیریتی بحران ایجاب می‎کند تا بیش از پیش این حوزه را جدی گرفته و برای توسعه رسانه‎ای این بخش چه در سطح کشور و چه در استان‎ها برنامه‎ریزی شود.
وی ادامه داد: نگاه تخصصی به موضوع مدیریت بحران و درک موقعیت‎های خاص رسانه‎ای این حوزه به ویژه در زمان مقابله و بازسازی حوادث طبیعی می‎تواند ضمن جلوگیری از حواشی در آرامش‎بخشی به جامعه موثر باشد. 
مقدم با اشاره به تعامل مناسب مدیریت بحران با رسانه‎های استان خاطرنشان کرد: این تعامل باید بیش از پیش تقویت شود تا بتوان از ظرفیت مناسب رسانه‎ها در جهت مدیریت بهتر بلایای طبیعی بهره برد که البته آموزش در جهت دستیابی به این هدف بسیار موثر است.
 وی یادآور شد: این همراهی بدان معنی نیست که اگر ضعفی وجود دارد، گفته نشود بلکه این نقصان باید در حوزه زمانی مشخص و با رعایت شرایط جامعه آسیب‎دیده بیان شود، تا خود منجر به تشویش جامعه و بحرانی دیگر نشود.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به آموزش اخیر مدیران عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران در رامسر مازندران اذعان کرد: از موضوعات طرح شده در این دوره، بحث رسانه در مدیریت حوادث غیرمترقبه بود و به جایگاه این بخش در حوزه کاری مدیریت بحران به شکل ویژه پرداخته بود.
مقدم تصریح کرد: در این مبحث آموزشی، مدرس دوره به موضوعات کاری رسانه در مراحل چهارگانه مدیریت بحران به ویژه مقابله پرداخته بود و کیفیت ارتباط کاری با بخش رسانه را به تعامل هرچه بیشتر معطوف ساخته بود.
وی ادامه داد: بی‎توجهی به این بخش وفقدان گنجاندن نقش رسانه در سناریوهای مدیریت بحران، عملا برنامه سناریو رادر پیشبرد درست نقشه مقابله با حوادث دچار نقصان می‎سازد.
مقدم با اشاره به نقش تاثیرگذار مطبوعات در حوزه کاری مدیریت بحران اضافه کرد: رسانه‎ها در بسیاری از موارد زبان گویای مدیریت بحران به شمار می‎روند و خیلی از نقص‎ها و مشکلات استان در حوزه ساخت‎ و ساز و تجاوز به حریم رودخانه‎ها از طریق همین رسانه‎ها بیان شد.
وی متذکر شد: اگر امروز جامعه، چه در عرصه مدیریتی و حتی مردمی به مشکلات زیست‎محیطی و تجاوز به عرصه‎های طبیعی حساس شده، دلیل اصلی آن پرداختن رسانه‎ها به چنین مباحث ارزشمندی بوده است.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به برنامه‎های آموزشی این اداره کل در حوزه رسانه افزود: از سال‎های پیش موضوع رسانه و مدیریت بحران در برنامه‎های آموزشی غدیر ویژه دستگاه‎های عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستان‎ها گنجانده شده و حتی برای خبرنگاران رسانه نیز با توجه به این مبحث کلاس آموزشی برگزار شده است.
مقدم ادامه داد: این بدان معنی نیست که کار در این بخش تمام شده، بلکه در برنامه‎های این مجموعه، آموزش به عنوان یک مسیر مهم برای افزایش تعامل با رسانه‎ها گنجانده شده است.
وی یادآور شد: رسانه‎ها به عنوان چشمان بیدار جامعه منبع مهمی برای مستندسازی حوادث و درک شرایط حادثه از جمله نقص‎های موجود در فرآیند کاری این بخش محسوب می‎شوند.
مقدم با اشاره به فعالیت کارگروه تخصصی آموزش و اطلاع‎رسانی به عنوان متولی موضوع رسانه‎ها در مدیریت بحران اظهار کرد: این کارگروه می‎تواند برنامه‎های آموزشی را برای رسانه‎های استانی در اولویت کاری خود قرار دهد.
 وی خاطرنشان کرد: بدون شک برگزاری چنین دوره‎های تخصصی می‎تواند علاوه بر آشنایی بهتر اصحاب رسانه با مقوله مدیریت بحران و جایگاه قانونی آن، در تعامل هرچه بیشتر خبرنگاران این عرصه نیز موثر باشد.

اخبار مرتبط

جدیدترین اخبار

دسترس پذیری
سایز نوشته ها
فاصله بین خطوط
فاصله بین حروف
×
اطلاعیه حریم خصوصی:

این افزونه از کوکی‌ها برای بهبود تجربه شما و ارائه تنظیمات دسترسی شخصی‌سازی‌شده استفاده می‌کند. این کوکی‌ها در مرورگر شما ذخیره می‌شوند و به ما امکان می‌دهند تا اندازه فونت، طرح‌های رنگی و سایر ویژگی‌های دسترسی را به خاطر بسپاریم. با استفاده از این افزونه، با استفاده از کوکی‌ها برای این اهداف رضایت می‌دهید. شما می‌توانید کوکی‌ها را هر زمان در تنظیمات مرورگر خود حذف یا مسدود کنید. لطفاً توجه داشته باشید که انجام این کار ممکن است بر تجربه شما در استفاده از سایت تأثیر بگذارد.