نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

کشاورزان گلستانی برای مقابله با حریق احتمالی مزارع آماده باشند

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=255412کپی به کلیپ‌بورد

کشاورزان گلستانی برای مقابله با حریق احتمالی مزارع آماده باشند

مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: کشاورزان گلستانی با توجه به افزایش دما، باید در زمان برداشت محصول خود، مهیای مقابله با حریق‎های احتمالی باشند.

صادق‎علی مقدم در گفت‎وگو با پایگاه اطلاع‎رسانی مدیریت بحران استان گلستان در گرگان با اشاره به شرایط مناسب مزارع گندم استان برای حریق افزود: در این موعد از فصل بهار که موعد برداشت گندم است و میزان رطوبت محصول بسیار کاهش یافته، حتی ممکن است شرایط طبیعی نیز موجب حادثه حریق شود.

وی خاطرنشان کرد: در زمان برداشت محصول گندم توسط «کمباین» نیز ممکن است جرقه‎های ناشی از ساییدگی ابزارآلات در این وسیله موجب شعله‎ور شدن حریق و در نتیجه آتش‎سوزی مزارع شود.

دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان ادامه داد: در این شرایط تنها کسی که می‎تو‎اند به کشاورزان کمک کند، خودشان هستند و باید همچون گذشته یک سری ادوات کشاورزری همچون گاوآهن آماده کنند تا تمهیدات لازم برای مواجهه با آتش سوزی مهیا و عملیات آتش بری انجام گیرد.

مقدم یادآور شد: گرمای غیرمتعارف شرایط خاصی را برای استان مهیا ساخته، کشاورزان گلستانی می بایست حضور و پایش خود را در اراضی کشاورزی به ویژه در هنگام برداشت مزارع گندم افزایش داداه و تمهیدات لازم آتش‎بری را نیز مهیا سازند.

وی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت گندم‎زارهای استان گفت: تاکنون تنها در یک مورد حریق در یکی از مزارع حوالی روستای «گری»شهرستان آق‎قلا 200 هکتار مزرعه گندم در آتش خاکستر شد.

در این حادثه تلخ، دسترنج بیش از شش کشاورز این شهرستان بر اثر حریق از بین رفت و کسی هم نتوانست کار خاصی انجام دهد.

مقدم یادآور شد: با وجود این حریق و برخی حریق‎هیا دیگر خوشبختانه دیروز و امروز تاکنون گزارش حریقی مبنی بر آتش سوزی مزارع گندم دریافت نشد، اما بدون شک با توجه به تداوم گرما نباید نسبت به این موضوع بی‎تفاوت بود.

این مسئول گلستانی با اشاره به صدور اطلاعیه از سوی اداره کل مدیریت بحران استان گلستان برای اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اذعان کرد: در این اطلاعیه آمده، بر اساس پیش‎بینی اداره کل هواشناسی استان، مبنی بر تداوم استقرار سامانه تابستانه و هوای گرم تا پایان هفته جاری، بروز آتش‎سوزی در عرصه‎های زراعی و منابع ملی دور از انتظار نیست، بر این اساس حضور نیروها و آماده به کار بودن تجهیزات برای مقابله با حوادث احتمالی به ویژه در ایام تعطیلات پیش‎رو ضروری است.

مقدم ادامه داد: در ادامه این اطلاعیه تاکید شده؛ اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان به صورت شبانه‎روزی آماده پاسخ‎گویی به تماس‎های مرکز فرماندهی مدیریت بحران استان باشند.

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار