معاون برنامهریزی و عضو هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: در سال اقتصاد مقاومتی تسهیلات و منابع مالی به شرکتهایی تعلق میگیرد که بتوانند بر روی کیفیت و کمیت خدمات واحد تولید کننده تاثیرگذار باشند.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی استان گلستان، فرشاد مقیمی در آیین بهره برداری از طرح های عمرانی و صنعتی استان گلستان اظهار داشت: طبق ابلاغیه سال 1395 مجموع مطالبات سازمان شرکت شهرکهای صنعتی کشور 600 میلیارد تومان از محل معوقات بود که از این میزان 400 میلیارد تومان اصل معوقه و 200 میلیارد تومان مربوط به تعدیلات بوده که 90 درصد از تعدیلات بخشیده شده است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران صنایع کوچک را یکی از بنیانهای اصلی اقتصاد اعلام کردهاند، افزود: در صنایع کوچک منابع دولت درگیر نیست و از طرفی یکی از ویژگیهای بارز این نوع صنایع پراکندگی بالا در جامعه و افزایش اشتغال و جلوگیری از مهاجرت است به طوری که در حوزه صنایع کوچک بیش از 42 درصد اشتغال صنعتی مربوط به صنایع کوچک است این موارد به خوبی بیانگر مصداق اقتصاد مقاومتی در حوزه صنایع کوچک میباشد.
مقیمی با اشاره به پروژه رقابتپذیری به عنوان یکی از مهمترین پروژههای وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: طبق بررسیهای انجام شده 70 درصد از افرادی که در حوزه صنایع کوچک فعالیت میکنند از مهارت کافی و وافی برخوردار نیستند از اینرو برنامهای در قالب آموزش و افزایش مهارت برای 100 هزار نفر پیشبینی شده است.
معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ادامه داد: منابع مالی مهمترین چالش صنایع کوچک محسوب میشوند اما در بیشتر اوقات عدم اگاهی و فقدان مدیریت موجب کمبود نقدینگی در واحد صنعتی میشود بنابراین لازم است به بخش آموزش و مهارت در واحدهای صنعتی توجه ویژه شود.
عضو هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه یکی از برنامههای مهم دولت در راستای اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی راهاندازی واحدهای راکد است گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفت برنامهای که در اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده است دخالت مستقیم دارد اما با حمایت مالی نمیتوان مشکلات واحدهای اقتصادی را حل کرد چرا که بنگاهها برای کسب و کار موفق قبل و بعد از تولید نیاز به حمایت دارند.
مقیمی بیان کرد: در حال حاضر یکهزار و 200 واحد که ظرفیت صادرات دارند در کشور شناسایی شده است اما در این واحدها صادرات انجام نمیشود چرا که این واحدها برای صادرات نیاز به آگاهی برای شناسایی بازار هدف صادرات نیاز به حمایت دارند.
وی با بیان اینکه احاد مردم در بحث رونق واحدهای صنعتی تاثیرگذار هستند، خاطرنشان کرد: اگر تولیدات واحدهای صنعتی مصرف نشود تولید با چالش روبرو خواهد شد و مصرف محصولات داخلی باید در الویت قرار داشته باشد تا شاهد رونق در جامعه باشیم.
وی منطقه ویژه اقتصادی گلستان را یکی از ظرفیتهای خوب عنوان کرد و گفت: بر اساس مطالعات منطقه ویژه اقتصادی به عنوان زیرساخت صنعتی استان محسوب میشود که توسعه آن میتواند زیرساختی برای ایجاد منطقه ازاد تجاری باشد.
وی تصریح کرد: سال گذشته 5 میلیار تومان اعتبار برای منطقه ویژه اقتصادی مصوب شد و امسال نیز 6/4 میلیارد تومان اعتباری برای این منطقه پیشبینی شده است.
وی یادآور کرد: در پنج ماهه نخست سال جاری 422 واحد صنعتی کاملا راکد در کشور به چرخه صنعتی بازگردانده شد و 633 واحد طرح صنعتی در شرکت شهرکهای صنعتی در کشور به بهرهبرداری رسید.