ظهر روز پنج شنبه( 20 شهریور ماه ) گردهمایی مطلعان محلی سرشماری کشاورزی با حضور محمدرضا دوست محمدی مدیرکل دفتربرنامه ریزی،پایش عملکرد و دبیرخانه شورای عالی آمارایران،احمد تجری مفرد فرماندار شهرستان علی آباد کتول ، دودانگه مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری گلستان،بخشداران، مروجین ،دهیاران و روسای شوراهای اسلامی روستاهای شهرستان علی آباد کتول در محل سالن اجتماعات راه وشهرسازی این شهرستان برگزار شد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی پایش عملکرد و دبیرخانه سرشماری عالی مرکز آمار ایران گفت: برای نخستین بار در کشور، سرشماری کشاورزی به صورت تمام الکترونیک و با حضور 5 هزار نفر آمارگیر و هزینه ای افزون بر 40 میلیارد تومان برگزار می شود.
محمدرضادوست محمدی افزود: این سرشماری از (5 مهر) لغایت (18 آبان) به مدت 40 روز در سطح کشور برگزار می شود که در این سرشماری با تهیه تبلت و آموزش های لازم از حالت سنتی و کاغذی به روش تمام الکترونیک ارتقا یافته است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی پایش عملکرد و دبیرخانه سرشماری عالی مرکز آمار ایران تصریح کرد: در اجرای این سرشماری در سطح استان گلستان 200 نفر و در سطح شهرستان علی آباد کتول هم 13 نفر به فعالیت و آمارگیری خواهند پرداخت.
دوست محمدی خاطر نشان کرد: در جهت ارائه خدمت بیشتر به کشاورزان و همچنین توسعه و پیشرفت در بخش کشاورزی لازم است سرشماری به صورت دقیق انجام شود.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در امر سرشماری، افزود: در اجرای طرح سرشماری و رسیدن به نتیجه دقیق، اقدامات و برنامه ریزی های ما در سطح عملیاتی 50 درصد مساله است و 50 درصد دیگر حضور و مشارکت مردم است.
دوست محمدی همچنین گفت: حضور و مشارکت مردم لازمه رسیدن به آمار دقیق و حصول نتیجه در راه توسعه کشاورزی است.
احمد تجری مفرد فرماندار شهرستان علی آباد کتول هم گفت: با توجه به اینکه امسال آخرین سال برنامه پنجم توسعه است و دولت تدبیر و امید در حال تدوین برنامه ششم توسعه میباشد، اخذ این اطلاعات برای برنامهریزی آینده کشور در حوزه کشاورزی ضروری است.
تجری مفرد اضافه کرد : سرشماری عمومی کشاورزی از مورخه 5 مهرماه الی 18 آبان ماه به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار می گردد و همکاری دستگاههای اجرایی در اجرای سرشماری کشاورزی الزامی است.
وی افزود: لازمه برنامهریزی صحیح و اجرای طرحهای توسعهای در هر کشوری داشتن آمار پایهای صحیح است تا بتوان بر اساس آن برنامههای توسعهای کشور را طرحریزی و اجرا کرد.
فرمانداراظهارداشت:بهترین راه دریافت اطلاعات دقیق و صحیح در سرشماری، برقراری ارتباط موثر از سوی کارشناسان و آمارگیران با بهره برداران کشاورزی است.
تجری مفرد گفت:دستگاههای اجرایی و دهیاران باید حداکثر همکاری را با ستاد سرشماری داشته باشند و هر گونه شبهه ، سئوال و ابهامی را که در این خصوص دارند در اسرع وقت با ستاد سرشماری مطرح کنند.
وی در پایان گفت:آماری که مردم در اختیار ما قرار می دهند به گونه ای است که حتی دستگاه ها هم نمی تواند به آن ورود کندو مردم می توانند با خیال راحت آمار و اطلاعات درخواستی را بصورت درست و دقیق در اختیار مرکز آمار قرار دهند.
محمد دودانگی مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری گلستان هم در این همایش گفت: در این سرشماری در استان گلستان تعداد 400 نفر عوامل اجرایی فعالیت خواهند داشت که از این تعداد 180 نفر آمار گیر هستند.