معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت کشاورزی استان گفت: مشکلات این بخش را نباید تنها ناشی از وضعیت استان دانست، بلکه این شرایط متاثر از فاکتورهایی همچون سیاستهای کلان کشاورزی کشور و نداشتن یک رابطه منطقی بین تجارت، صنعت و جایگاه تولید است.
رضا مروتی گفت: با توجه به عوامل متعدد تاثیرگذار بر مشکلات حوزه کشاورزی باید از راهحل های متعددی همچون نوسازی ناوگان کشاورزی، سرمایهگذاری کلان در بخش کشاورزی و عرصه تولید برای تحول در این بخش بهره برد.
وی با اشاره به موضوع گسترش بازار کشاورزی به عنوان یکی از عوامل توسعه این بخش افزود: توسعه این بخش بدون داشتن شاهراههای حیاتی امکانپذیر نیست که با توجه به این موضوع انتظار میرود با تکمیل راهآهن گرگان، «اینچهبرون» بتوان با هزینه کم، فایده بیشتری را به این بخش تزریق کرد.
مروتی تصریح کرد: بیشک وقتی میتوان با کانتینرهای یخچالی در مسیر ریلی، محصولات کشاورزی را در زمان مناسب و سالم به مقصد رساند، میشود با هزینه کم، فایده بیشتری را نصیب تولیدکنندگان این بخش ساخت.
وی با اشاره به نبود برنامه جامعی در حوزه کشاورزی طی سالیان گذشته بیان کرد: به نظر میرسد نبود سیاست مشخص و متمرکز برای اقتصاد کشاورزی این بخش تولیدی را نه در گلستان بلکه در بسیاری از نقاط کشور سردرگم ساخته است.
این مسئول گلستانی اضافه کرد: فقدان تعیین اولویت منطقهای برای کشت و خرید تضمینی و نداشتن برنامه برای ورود بخش خصوصی به این بخش از دیگر مشکلات کشاورزی استان و دیگر مناطق کشور است.
مروتی با اشاره به سیاستهای دولت تدبیر و امید ادامه داد: ساختار کشاورزی استان را باید اقتصاد کشاورزی رقم بزند و به مفهوم واقعی بورس کشاورزی فعال شود تا دلالها از این عرصه خارج شوند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید سیاستهای مناسبی برنامهریزی شده که از جمله آنها میتوان به واگذاری شهرکهای گلخانهای به جهاد کشاورزی استان اشاره کرد که در کنار این سیاست بحث تنظیم بازار نیز به این مجموعه سپرده شده است.
مروتی اضافه کرد: با این اقدامات، نشانههای خوبی را برای چشمانداز کشاورزی میتوان متصور بود هر چند مسیر پیش رو دشوار و نیازمند کار با برنامه و جهادی است.