مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان گفت: مدیریت بحران یک بخش تخصصی است و به این دلیل کار رسانهای در آن، نیازمند تربیت خبرنگارانی است که این بخش را بشناسند و با آن آشنا باشند.
صادقعلی مقدم صبح امروز در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی مدیریت بحران استان گلستان اظهار کرد: نقش انکارناشدنی رسانه در چرخه مدیریتی بحران ایجاب میکند تا بیش از پیش این حوزه را جدی گرفته و برای توسعه رسانهای این بخش چه در سطح کشور و چه در استانها برنامهریزی شود.
وی ادامه داد: نگاه تخصصی به موضوع مدیریت بحران و درک موقعیتهای خاص رسانهای این حوزه به ویژه در زمان مقابله و بازسازی حوادث طبیعی میتواند ضمن جلوگیری از حواشی در آرامشبخشی به جامعه موثر باشد.
مقدم با اشاره به تعامل مناسب مدیریت بحران با رسانههای استان خاطرنشان کرد: این تعامل باید بیش از پیش تقویت شود تا بتوان از ظرفیت مناسب رسانهها در جهت مدیریت بهتر بلایای طبیعی بهره برد که البته آموزش در جهت دستیابی به این هدف بسیار موثر است.
وی یادآور شد: این همراهی بدان معنی نیست که اگر ضعفی وجود دارد، گفته نشود بلکه این نقصان باید در حوزه زمانی مشخص و با رعایت شرایط جامعه آسیبدیده بیان شود، تا خود منجر به تشویش جامعه و بحرانی دیگر نشود.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به آموزش اخیر مدیران عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران در رامسر مازندران اذعان کرد: از موضوعات طرح شده در این دوره، بحث رسانه در مدیریت حوادث غیرمترقبه بود و به جایگاه این بخش در حوزه کاری مدیریت بحران به شکل ویژه پرداخته بود.
مقدم تصریح کرد: در این مبحث آموزشی، مدرس دوره به موضوعات کاری رسانه در مراحل چهارگانه مدیریت بحران به ویژه مقابله پرداخته بود و کیفیت ارتباط کاری با بخش رسانه را به تعامل هرچه بیشتر معطوف ساخته بود.
وی ادامه داد: بیتوجهی به این بخش وفقدان گنجاندن نقش رسانه در سناریوهای مدیریت بحران، عملا برنامه سناریو رادر پیشبرد درست نقشه مقابله با حوادث دچار نقصان میسازد.
مقدم با اشاره به نقش تاثیرگذار مطبوعات در حوزه کاری مدیریت بحران اضافه کرد: رسانهها در بسیاری از موارد زبان گویای مدیریت بحران به شمار میروند و خیلی از نقصها و مشکلات استان در حوزه ساخت و ساز و تجاوز به حریم رودخانهها از طریق همین رسانهها بیان شد.
وی متذکر شد: اگر امروز جامعه، چه در عرصه مدیریتی و حتی مردمی به مشکلات زیستمحیطی و تجاوز به عرصههای طبیعی حساس شده، دلیل اصلی آن پرداختن رسانهها به چنین مباحث ارزشمندی بوده است.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به برنامههای آموزشی این اداره کل در حوزه رسانه افزود: از سالهای پیش موضوع رسانه و مدیریت بحران در برنامههای آموزشی غدیر ویژه دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستانها گنجانده شده و حتی برای خبرنگاران رسانه نیز با توجه به این مبحث کلاس آموزشی برگزار شده است.
مقدم ادامه داد: این بدان معنی نیست که کار در این بخش تمام شده، بلکه در برنامههای این مجموعه، آموزش به عنوان یک مسیر مهم برای افزایش تعامل با رسانهها گنجانده شده است.
وی یادآور شد: رسانهها به عنوان چشمان بیدار جامعه منبع مهمی برای مستندسازی حوادث و درک شرایط حادثه از جمله نقصهای موجود در فرآیند کاری این بخش محسوب میشوند.
مقدم با اشاره به فعالیت کارگروه تخصصی آموزش و اطلاعرسانی به عنوان متولی موضوع رسانهها در مدیریت بحران اظهار کرد: این کارگروه میتواند برنامههای آموزشی را برای رسانههای استانی در اولویت کاری خود قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: بدون شک برگزاری چنین دورههای تخصصی میتواند علاوه بر آشنایی بهتر اصحاب رسانه با مقوله مدیریت بحران و جایگاه قانونی آن، در تعامل هرچه بیشتر خبرنگاران این عرصه نیز موثر باشد.
![](https://golestanp.ir/storage/2025/02/photo_2025-02-01_10-10-16-300x181.jpg)