عضویت    ورود
ورود به سایت

پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان

» » » مقاصد صادراتی استان گلستان در حال حاضر به ۳۵ کشور رسیده است

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان:

مقاصد صادراتی استان گلستان در حال حاضر به ۳۵ کشور رسیده است

 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: در سال ۱۳۹۲ صادرات استان گلستان به ۱۹ کشور انجام می‌شد اما تعداد مقاصد صادراتی این استان شمالی در حال حاضر به ۳۵ کشور رسیده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان، حسین طلوعیان گفت: در سال ۱۳۹۲ صادرات استان گلستان به ۱۹ کشور انجام می‌شد اما تعداد مقاصد صادراتی این استان شمالی در حال حاضر به ۳۵ کشور رسیده و با وجود تمامی موانع در مسیر صادرات، تعداد اقلام صادراتی آن نیز از ۴۰۵ قلم در ابتدای شروع به کار دولت یازدهم به ۴۱۹ قلم پیش از شیوع ویروس کرونا در اسفند سال ۹۸ افزایش یافت.

طلوعیان افزود: از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال گذشته ۲ میلیارد دلار کالا به وزن چهار میلیون تن از طریق گمرکات گلستان صادر شده که عمده این کالاها به ترتیب پنیر، پلی استایرن، رب گوجه، لوله آهنی، تخته فشرده، ید، میلگرد، سیمان، پریفرم، رنگ، قطعات سوله، شوینده، تخم مرغ، سیب زمینی و خوراک آبزیان و به کشورهای مختلف از جمله عراق، قزاقستان، ترکمنستان، افغانستان، بلغارستان، رومانی، ازبکستان، روسیه، پاکستان و امارات بوده است.

وی گفت : استان گلستان از شمال با کشور ترکمنستان و دریای خزر، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و از جنوب با سمنان همسایه است و اینچه برون تنها گمرک زمینی و ریلی گلستان در بخش داشلی برون شهرستان گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است که پایانه‌های صادراتی گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی در گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین‌المللی گرگان زیر مجموعه آن بحساب می‌آیند.

ایشان افزود: در سال‌های اخیر با بهره‌برداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی نیز به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان گلستان اضافه شد.

طلوعیان گفت : با شیوع کرونا ترکمنستان مرز خود با ایران را در اینچه برون گلستان بست که با رایزنی‌های صورت گرفته از تیرماه پارسال مرز ریلی دوباره فعالبت خود را آغاز کرد اما همچنان مرز زمینی اینچه برون از طرف پاکستان بر روی کالا و مسافر ایرانی بسته است.

وی، شرایط سخت نقل و انتقالات ارزی، تسویه نشدن بدهی ایران به ترکمنستان، نامناسب بودن جاده‌های ترانزیتی، اجرا نشدن تفاهم‌نامه‌های قبلی، همکاری نکردن مستمر این کشور همسایه در تامین واگن‌های امدادی و مخالفت آن با راه اندازی بازارچه مشترک در مرز اینچه برون از جمله مشکلات حوزه صادرات این استان دانست.


نام دستگاه ارسال کننده خبر : سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان
تأیید کننده خبر : کارشناس2
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
  • نویسنده : خلیلی
  • بازدید : 188
  • کد خبر : 83707